27e Vechtrace 2018

Zaterdag 6 oktober vond in Gramsbergen de 27e Vechtrace plaats. De thuisblijvers, meer dan voorgaande jaren, hadden wederom ongelijk. De omstandigheden waren fantastisch. De roeikalender wordt steeds voller en dat gaat blijkbaar ten koste van bestaande evenementen . Onze eigen Cottwich Almelo Regatta vormt gelukkig een positieve uitzondering.

In het eerste blok verscheen Merijn aan de start (J181x). Ook zijn veld was kleiner dan vorig jaar. Evenals vorig jaar ging Jan Huib van Neptunus met de winst aan de haal. Merijn verbeterde zijn tijd aanmerkelijk tov vorig jaar maar moest wederom genoegen nemen met een 2e plaats (vd 5).

In het middagblok lagen Rob, René en Gert Jan aan de start. Rob voer een degelijke race en kijkt tevreden terug op zijn race 2e (vd 4). René kwam op de grens van Duitsland en Nederland in de knel  tussen de winnaar van zijn veld en een achterblijver. Desondanks legde hij beslag op de 3e plaats  Gps , geprinte baankaart en spiegel konden helaas niet voorkomen dat Gert Jan wederom in het riet belandde. Toch overheerste na afloop tevredenheid.

De uitslagen vindt u hier en de foto’s daar. De gefilmde finish van Merijn staat hier (vanaf 6’50”). Let u vooral op het deskundig commentaar vanaf de wal.