Oude IJssel Race 2023

Oude IJssel Race 2023

De aanloop naar de Oude IJsselrace was voor elk van de deelnemers een uitdaging:
De dames bedachten het plan om ‘even’ in een twee aan deze wedstrijd mee te doen, vorige maand tijdens een relaxte vakantie in warme oorden met een cocktail in de hand. Toen moest er nog samen getraind worden om enigszins bij elkaar te komen. De trainingen van de dames verliepen wisselend, maar dat lag uiteraard of aan de boot of aan de wind.
De heren konden op zichzelf vertrouwen en trainden gestaag door in (onder andere) de skiff.
De grootste uitdaging bleek uiteindelijk de planning rondom het vervoer te zijn. Tot op het laatste moment waren er onduidelijkheden en verschillen van inzicht.
Gelukkig verscheen een ieder op tijd aan de start, al dan niet door eerst even op te roeien (de heren). Het beloofde mooie water lag klaar voor de wedstrijd, de zon brak door en de wind deed ook mee. Het parcours werd vooraf nog even goed uitgelegd, met name de bocht bij de finish scheen een ding te zijn. Opletten dus!
Onderweg was er waarschijnlijk veel moois te zien, helaas hebben de dames daar niets van meegekregen. Als een dolle gaf de slag (Mirthly) het ritme aan en moest de boeg (Herma) volgen en ook nog eens sturen. Geen valkuil bleef onbenut, waardoor de ruimte voor verbetering steeds groter werd. Zo nu en dan onder een brug door, waarbij we als extra hindernis bij 1 brug moesten bukken. En toen kwam de bocht waar de waarschuwing op zag. Desondanks gingen de dames rechtdoor en hoppa het riet in. Eruit komen was nog niet zo makkelijk, iets met vermoeidheid en oplopende boten. Uiteindelijk lukte het en toen bleken de dames maar liefst een paar meter voor de finish te zitten. Eindtijd: 1 uur, 2 minuten en een paar seconden. Helaas iets meer dan het doel (1 uur), maar het nulpunt is gezet!
Hoe anders verliep het bij de heren. Oproeien is zo gek nog niet, je went even aan het parcours en voor de Amycus-mannen betekent het kennelijk ook nog eens blik! Voor Eric kwam er een einde aan de droogstand, volgens hem omdat hij niet meer rukte. Hans vond de prestatie van Eric beter dan de zijne, al past na blik geen bescheidenheid. Voor beide heren dus nogmaals: van harte gefeliciteerd!
Na afloop werd er nog even flink nagepraat over het roeien; de valkuilen, de perfecte haal (hoeveel visies kun je hier eigenlijk op hebben????), meermansboten (2, 4 en 8….. het werd steeds gekker) en het aanstaande lustrumfeest. Al met al een gew .eldige dag op een uitdagend parcours met veel gezelligheid en een mooie accommodatie! Klikvoor de uitslagen hier
Mirthly de Bruin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top