Zwolsche Vecht Regatta 2019

Zwolsche Vecht Regatta 2019

Amycus op weg naar weer een overwinning?

Dankzij de schroevendraaier van veerman Jacob blik voor de Amycus herenveteranen8!

Van uw roeiverslaggever:

Op zondag 9 juni togen 8 Amycus roeiers (Maikel, Arend, Jan Willem, Sebastiaan, Eric, Hans, Rob en ondergetekende) en stuurman Krijn opgetogen naar de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging, om in het veterenen acht veld eindelijk kans te hebben op succes!

Redenen te over: bekend idyllisch roeiwater, een zonnige dag, Aengwirden schitterde door afwezigheid (hadden 1 week daarvoor hun kruit verschoten tijdens de Elfsteden Roei Marathon) én sowieso 5 roeiers waren in puike conditie (hadden diezelfde Elfsteden gezien). Maar vergeet niet de Glazen Bol van Hans: ik zie blik …

Bij aankomst in Zwolle om 13.00u  hadden 4 skiffeurs (Sebastiaan, Eric, Hans en Rob) de 3 kilometer al geroeid!

En natuurlijk had Hans weer blik getrokken… in een uitstekende tijd… maar waar was zijn enige tegenstander gebleven? Geïmponeerd door Hans’ winst op de Skiffhead?

En was het gat tussen Rob en Robert van Daventria nog maar 9 seconden! Volgend jaar…

Toen we de acht op onze schouders wilden nemen, zagen we het zand en stof van 3 maanden op de boot liggen. Na de Heineken Vierkamp was er niet meer gezamenlijk geroeid.

Vandaag roeiden we in een gelegenheidsformatie. Ik had zelfs nog nooit met Sebastiaan in 1 boot gezeten! Dat beloofde wat!

Op het vlot begonnen we chaotisch met 8 roeiers en 8 meningen, maar in de boot liet de stuurman duidelijk weten, wie de baas is. Met ijzeren discipline en militaire precisie voeren we via het Zwarte Water de Overijsselse Vecht op en zette hij alles op alles om vaart in die boot te krijgen. Ter hoogte van het Haersterveer ontdekte Hans, dat zijn rigger niet goed vastzat. Net als vorig jaar (toen we op diezelfde plek een woonbootbewoner het water in dook om steeksleutel 13 te brengen) hadden we nu opnieuw gereedschap nodig. Maar in het tasje van Eric geen schroevendraaier! Gelukkig wordt je op het water door anderen geholpen. Veerman Jacob zette zijn trekpont midden op de Vecht stil, wij voeren langs en kregen zijn schroevendraaier in bruikleen. Vlak voor de start was de boot in orde!

De 5 kilometer verliep gesmeerd. Binnen 1 kilometer werd de acht van de Zwolsche teruggepakt en na 2 kilometer zagen we de afstand tot de nieuwe boot van Jason uit Arnhem langzaam groter worden. Ondanks enige deining door 2 passerende plezierjachtjes hielden we het tempo erin en finishten 25 seconden sneller als vorig jaar!

Mijn 1e blik na acht actieve roeijaren was een feit!

Bij het terugroeien kregen de roeiers kortdurend een vrijbrief van de stuurman. Ongelooflijk wat er toen aan gespaarde krachten in 10 halen vrijkwam. Met een reuzevaart naderden we het Zwolse vlot. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden!

Klaas Boonstra

Meer foto’s vindt u hier. De uitslagen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top