1. De Cottwich Almelo Regatta is een tijdrace over 5000 meter, die volgens de reglementen van de KNRB wordt gehouden
 2. Wedstrijdleiding Eric Stamsnijder (06-18954708) en hoofd van de jury: Martin Ottow
 3. Inschrijven tot de laatste donderdag voor het evenement 18.00 uur, via het KNRB-inschrijfprogramma. Dubbel inschrijven en dubbel bootgebruik is mogelijk, wel graag duidelijk vermelden bij de inschrijving.
 4. Inschrijfgeld Overmaken op rekeningnummer NL96 RABO 0317460994  t.n.v. TRV Amycus o.v.v. Cottwich Almelo Regatta. Het bedrag dient overgeschreven te zijn op de laatste donderdag voor het evenement. Bij betaling vermelden: verenigingsnaam en ingeschreven nummers.
  • skiffs €20,-
  • tweeën €30,-
  • vieren €45,-
 5. Bepalend voor de startvolgorde zijn de uitslagen van de afgelopen Cottwich en Skiffhead. De startvolgorde van deelnemers zonder uitslag op beide wedstrijden wordt door loting bepaald
 6. De wedstrijd wordt verroeid in twee heats, starttijden zijn 12.30 uur en 14.30 uur, melden uiterlijk 11.00 voor blok 1 en 13.00 uur voor blok 2. Borg voor de rugnummers is €10,-
 7. Er wordt vanaf Amycus opgeroeid naar de start bij kilometerpaal 8.7 en vervolgens via de wedstrijdbaan teruggeroeid naar iets voorbij het vlot van Amycus tot kilometerpaal 13.7. Het oproeien vindt plaats op aangeven van de wedstrijdleiding
 8. De definitieve indeling van de heats wordt bepaald aan de hand van de inschrijvingen, waarbij rekening wordt gehouden met dubbel bootgebruik en dubbel starten. Ploegen binnen een bepaalde categorie starten in dezelfde heat. Het definitieve tijdschema, loting en oproeischema zullen direct na vaststelling hier worden vermeld.
 9. Aansprakelijkheid: deelname aan de wedstrijd is voor eigen risico.  Het bestuur van TRV Amycus draagt geen verantwoordelijkheid voor het zoekraken van eigendommen of schade aan bezittingen.
 10. De wedstrijd sluiten bij 180 inschrijvingen
 11. Mogelijk worden er van grote hoogte video-opnames gemaakt met een drone. Deze video’s worden na de wedstrijd beschikbaar gesteld op de website. Het opstijgen kan echter wat geluid veroorzaken. Mocht u hier problemen mee hebben, dan graag melden bij de wedstrijdleiding.