Drie musketiers in de Achterhoek

Drie musketiers in de Achterhoek

Zaterdag 20 April meldden Gert-Jan, Erik en ondergetekende zich bij Roeivereniging “De Ank” om deel te nemen aan de Oude IJssel Race, een roeiwedstrijd van Doesburg naar Doetinchem over 11 km. Opstappen in Doesburg behoort sinds een aantal jaren tot de mogelijkheden, maar Uw verenigingsvertegenwoordigers kozen er vanzelfsprekend voor om, zoals de traditie dat wil, ook nog eens 11 km op te roeien.

De Oude IJssel kronkelt door een sprookjesachtig landschap dat bestrooid lijkt met kastelen en andersoortige fraaie buitenplaatsen. Op de bruggen die we tijdens de race tegenkomen, staat nog net niet Assepoester in haar glazen koets, maar veel scheelt er niet aan. Maar het belangrijkste ingrediënt van deze fantastische wedstrijd is het altijd spiegelgladde water.

Behalve op deze 20 April: een forse stroom tegen, samen met een harde en koude meewind, maakten dat alleen de meest technische skiffeurs op de been konden blijven, waaronder de leden van de door Amycus uitgezonden equipe.

Hoe hebben deze 3 musketiers het dan eigenlijk gedaan, zult U zich langzamerhand afvragen. Voor ik deze prangende vraag kan beantwoorden is het nodig om te vermelden dat een groot aantal skiffeurs, die getroffen waren door de afgelasting van de Skiffhead dit jaar, naar Doetinchem was getogen. Dit betekende dat vrijwel alle velden zich kwalitatief op nationaal topniveau bevonden.

Om met mezelf te beginnen: uitslag volgens verwachting, tussen twee oud-verenigingen in: achter De Laak en voor Daventria. Niet echt bijzonder, maar gezien het grote aantal uren schuur- en plamuur werk van afgelopen week, eigenlijk helemaal niets te klagen.

Ik denk dat ook Gert-Jan weinig te klagen heeft: hij roeide zich, in grandioze stijl, naar een zeer verdienstelijke tweede plaats in zijn veld.

Erik meldde uw verslaggever dat hij moeite had met de zware omstandigheden en een drietal snoeken achter elkaar wist te produceren. Het is duidelijk dat je niet alles moet geloven, nadat bleek dat Erik in een sublieme tijd eerste was geworden in zijn veld en zo het felbegeerde blik naar Almelo heeft gebracht. Gefeliciteerd Erik !

Deze wedstrijd is echt de moeite waard en er kan voor de ploegroeiers onder ons, naast de skiff ook in de 2x of 2- gevaren worden.

Volgend jaar zullen de omstandigheden zoals gebruikelijk weer schitterend zijn;  we vragen jullie de KNRB wedstrijdkalender voor 2025 goed in de gaten te houden en in ieder geval je agenda eind April te blokken om, net als dat wij dat nu hebben gedaan, Amycus te vertegenwoordigen op deze geweldige wedstrijd.

Een foto van de gelukkig winnaar treft U hieronder aan.

Verslag Hans H. De uitslagen vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top