Skiffhead 2023 (update 2)

Waar voorgaande weekenden bij Head en Heinekenroeivierkamp de omstandigheden bijzonder gunstig waren, was bij de Skiffhead sprake van ‘helse’ omstandigheden. Een straffe Noordooster domineerde de wedstrijd. Namens Amycus waren het de gebruikelijke ‘helden’ die aan de start lagen. Sebastiaan , Hans, Rob en GertJan. Sebastiaan eindigde in zijn veld (HMB1x) op een keurige vierde plaats. Hans overtrof zich zelf . Vorig jaar schreef hij :

De situatie bij mijzelf (LHM1x) was een tegenovergestelde: makkelijk roeiend in een tempo net boven de 30 wist ik de tegenwind wonder boven wonder prima te trotseren. Voor de diegene onder U die dit met een korrel zout wenst te nemen, heb ik bewegende beelden beschikbaar. Edoch: je moet niet alleen roeien op de skiffhead, maar ook sturen. Daar ging het mis: vrijwel iedere bocht uitgevlogen. Een gevalletje van: het lichaam kan wel, maar de geest is niet bij machte tot een enigszins normale oriëntatie en dito coördinatie  

Dit jaar snelde hij , messcherp sturend, in zijn ongeëvenaarde stijl over de Amstel met een schitterend blik als logisch resultaat (HML1xF).

Rob had een zware dobber aan zijn gebruikelijk concurrenten van Daventria en moest hen deze keer laten voorgaan. Ook Gert Jan had een zware dag of zoals hij het na afloop verwoordde :“ We hebben deze marteling allen uitgeroeid en Hans Hummelink heeft een blik in het LHM veld. Het was geweldig zwaar, deze tegenwind in de skiff voor iedereen.”

Voor Floris kent de Amstel inmiddels geen geheimen meer. Na zijn optreden in combinatieploegen bij de Novembervieren en vorige week bij de H4K lag hij nu in de skiff aan de start. Gecoacht , begeleid en van adviezen voorzien door Gert Jan heeft hij zich de afgelopen weken voorbereid op deze klassieker. Als een van de jongste deelnemers legde hij het parcours geroutineerd af. Ten opzichte van zijn leeftijdgenoten wist hij zich keurig te handhaven en presteerde hij naar vermogen.

Aangemoedigd door een onbekende supporter zet Floris aan voor het laatste deel van de race:

Mogelijk wordt dit verslag aangepast. De deelnemers genieten vooralsnog van een welverdiende rust maar laten wellicht nog van zich horen.

De uitslagen staan hier.