Roeiers redden ree

Lees hieronder Eric’s verslag van een bijzondere training vandaag:

Op de terugweg van de A1, een paar honderd meter voor de Vredesbrug passeerden we (Eric en Maikel) een reebok, zwemmend in het kanaal.
We zijn meteen gestopt met roeien om kijken wat we konden doen. Er verdrinken regelmatig reeën in het kanaal en helaas zijn op dit deel van het kanaal geen wilduitredeplaatsen. .
Terwijl we de boot keerden stak de ree over richting Enter. In de Snip hadden we het er inmiddels over wie er in het water in zou gaan. Achteraf was dit zinloos geweest, reeen kunnen uitstekend zwemme, we hadden soms moeite de bok strijkend bij te houden.
De ree zwom nu langs de damwand richting Almelo en wij zijn er schuin achter gaan strijken zodat hij door zou zwemmen en niet over zou steken. Wanneer er een stuk dawwand ontbrak, probeerde hij wel over de damwand te komen, maar telkens tevergeefs.
We bleven de reebok daarom maar opdrijven, want bij de zwaaikom, na de brug zit riet in het kanaal. Ondertussen passeerde er nog een binnenvaarschip en moesten we ook nog een visser op de kant passeren, waardoor de ree schrok en van de kant af zwom. Gelukkig ging hij weer snel naar de kant en kon het arme beest er eindelijk uit klimmen bij het eerste riet. Nadat hij ook het rietmoeras achter de damwand gepasseerd had, had hij eindelijk weer vaste grond onder de voeten en sprong hij vlot de weg en was verdwenen.