De Roei-Ergo-Meter Wedstrijd.

Door Jan Wever


Op zondag 19 februari was na het Corona-interval weer dé gelegenheid om de eigen prestatie op de roeiergometer te meten met elkaar, maar vooral ook met jezelf. De wedstrijdroeiers oefenen al vaak met elkaar of individueel. Hun tijden noteren ze op het bord in de ruimte waar de roeiergometers staan.

Met behulp van Arjan Wiegel konden wij deze dag de compensatiefactor van de K.N.R.B. voor de verschillende leeftijden voor mannen en vrouwen toepassen. Voor de jeugd bestaat dit (nog?) niet. Eigenlijk wel logisch want de lichamelijke ontwikkeling is op deze leeftijd heel erg verschillend. Zij kunnen  zich dus beter richten op de ontwikkeling van hun eigen prestaties.

Ook voor volwassenen zou dit goed zijn. Zich alsmaar vergelijken met anderen en prestaties continue in competitie verband beoordelen maakt een mens niet gelukkig. Zelf kijk ik met tevredenheid naar het verloop van mijn tijden. Elk jaar doe ik weer iets langer over deze 2 Km op de ergometer maar met de compensatiefactor van de K.N.R.B. ben ik  best tevreden want dan  heb ik enig vergelijk met mijn vroegere tijden en ook met mijn medeleden van Amycus. Ik kijk echter wel met heel veel ontzag naar de prestaties Gert-Jan Maarleveld. Wat een conditie! Dit is jaloersmakend.

Namens de Barcommissie had Willy Weima gezorgd voor iets lekkers voor de deelnemers om bij te komen van de inspanning,

De winnaars werden: Gert-Jan Maarleveld en Liesbeth Kienhuis.

Bij de Jeugd was Jelke Talsma de snelste, maar Jochum, Jay en Tamar hebben ook een mooie prestatie laten zien. Zij kunnen volgend jaar dus hun vooruitgang, maar ook hun groei meten.

Ben je benieuwd naar de tijden en uitslagen? Klik dan op onderstaande link:

https://www.amycus.nl/wp-content/uploads/2023/03/jeugd.png

https://www.amycus.nl/wp-content/uploads/2023/03/mannen.png

https://www.amycus.nl/wp-content/uploads/2023/03/vrouwen.png