Twentse Winterwedstrijden 2023

De aanloop naar de TWW werd gekenmerkt als een periode vol twijfel in nagenoeg alle wedstrijdploegen van onze vereniging. Nieuwe stuurtjes werden in alle haast opgeleid en onervaren, maar talentvolle roeiers, werden opgenomen in bestaande ploegen. Kortom genoeg uitdaging en een meer dan fantastische deelname van maar liefst 8 ploegen namens Amycus. Zelfs de jeugd van Amycus liet zich niet onbetuigd, Britt heeft keurig gestuurd en Jochem, Jay en Tamar werden als vlotpuppy’s zeer gewaardeerd.

Wellicht de meeste twijfel was er voor de Mix2: is er überhaupt een  veld of niet? Daventria was te druk en stuurde dit keer maar één ploeg op ons af. Tot onze vreugde kwamen onze concurrenten van Hemus wel een poging doen, fijn! De beoogde mix van Tubantia had de handen vol aan “wedstrijd lijden”, maar zij waren wel zo aardig om hun talentvolle jeugd in te schakelen, die vervolgens een top race hebben geroeid. De inschrijving van de combi Gyas-Euros, (ex?)studentenwedstrijdroeiers, jong, sterk en slim,  volgde. Blikman en –vrouw stonden In gedachten hun blik al af….en toen werd het ook nog eens een internationaal veld met de inschrijving van Ruderverein Munster. Geen TWW dus, maar KWW… Onze voorbereiding namen we desondanks serieus: nauwelijks samen kunnen trainen, maar met geoptimaliseerde afstelling, dollen gesmeerd met siliconenspray en wedstrijdplan in het hoofd, lagen we vol goede moed om 10 uur aan de start. Het begin was moeizaam, klotsend water na het verwijderen van een houten balk maakte het lastig. De slag had moeite met de uitzet en was blij dat een echte misslag achterwege bleef. Eenmaal in rustiger vaarwater kregen we het ritme weer te pakken, de boot liep en we werden tot onze blijdschap niet ingehaald. Ergens halverwege deden we in het voorbijgaan de groeten aan de dames C4 van Amycus, die netjes gestuurd door Harriët, keurig eerste werden in hun  veld. De dames met Kirsten op slag gevolgd door Karin, Esmaralde en Liesbeth deden er uiteindelijk 20:02:7 minuten over. Blikman en –vrouw  waren ook tevreden met hun tijd: 16:38:3.  Zij mochten rond de klok van half vijf toch nog een blik in ontvangst nemen en waren tot hun verrassing ook nog eens tweede overall in een gecorrigeerde tijd van 15:49:0

De dames van Amycus waren in heat 1 met de al genoemde C4 en in heat 2 met twee gladde boten, bijzonder goed vertegenwoordigd. Eerlijk verdeeld over drie boten eindigden zij  netjes, bovenaan, in de middenmoot (Herma, Angelina, Mirthly en Gaby in een tijd van 18:40:8) en op de derde plek in het omgedraaide klassement (Ingrid, Christien, Maaike en Willy in een tijd van 18:49.1). Voor de twee nieuwe stuurtjes was het een bijzondere ervaring. Zij hebben het voortreffelijk gedaan en we hopen dat ze ons in de toekomst nog eens de weg willen wijzen.

De heren hebben vreselijk hun best gedaan met drie boten in het Heren 4- veld.  De tweede plek in dit veld van vier was voor Maikel, Eric, Ramon en Jeroen die met 0.4 sec. verschil verloren van Jason, die met een absolute tijd van 15:41:3 als eerste eindigden. De boot van Sebastiaan, Rob, Gert-Jan en André finishte in 16:01:5, waarna Jan-Willem, Arend, René en Victor netjes afsloten met een tijd van 17:00:1. Het roer ging echter om met de gecorrigeerde tijden, de laatsten werden eerste en onze ploegen hebben de eerste drie plekken in dit veld eerlijk verdeeld.

Het klapstuk van de heren kwam echter in heat 3, daar startte de “testacht” van Amycus. De spettercursus nauwelijks ontgroeid werden er maar liefst 3 “jonkies” aan boord gehesen. In het kader van een leven lang leren was de vervolgcursus alvast ingepland… Onder toezicht van het scherpe oog van de oude garde deden ze het echter verrassend goed, het zag er zelfs mooier uit dan het voelde heb ik uit betrouwbare bron. Iets te dik voor een lichte pik zakte er zelfs iemand door zijn bankje. Aangevuurd door stuurvrouw Maaike werden zij desondanks netjes vierde in een absolute tijd van 14:47:0, achter de studentenploegen van Euros en Argo.

Hoe het gaat met de heer Blikman na drie wedstrijden op één dag moeten jullie volgende week maar eens aan hem vragen. In elk geval stonden zijn schoentjes na de laatste wedstrijd keurig voor hem klaar. Foto’s staan hier en de uitslagen vindt u daar. Levende beelden hieronder.

Ingrid Postel