Vaarregels vanaf 15 augustus

Vaarregels vanaf 15 augustus

Aan alle leden van de TRV Amycus

Nu de bouwvak is voor de regio midden is afgelopen, is een deel van de aannemerscombinatie weer begonnen. Ter hoogte van de CTT is zeer veel activiteit. Daarnaast is de doorvaart er erg smal geworden door de nieuwe damwand aan de oostelijke oever en de afmeerplek van schepen aan de zuidelijke oever. Daarom de volgende maatregel:

vanaf 15 augustus 2022: Gedurende werkdagen uitsluitend tussen de spoorbrug en de Leemslagenburg roeien. 

Dit vaargebied doorkruist nog steeds stukken met werkschepen. Hierom dient met extra alert te zijn voor de kade van Riwald en de bouwkade bij de AWV. Hier kan men “onverwachte” manoeuvres verwachten van afvarende of aanmerende schepen. Omdat je door de week toch vaker heen en weer zult varen tussen leemslagen en spoorbrug, is het verstandig eerst een opwarmrondje” te maken, waarbij je goed oplet waar welke boten liggen. Daarna kan je dan intensiever gaan trainen,  waarbij de objecten langs en op het water bekend zijn en je niet zullen verrassen. 

Wanneer er niet gewerkt wordt, in het weekend, gelden er geen vaarweg beperkingen. Wel blijft de passage na de CTT, door de versmalling en het dubbel afmeren werkschepen, risicovol. Let hier goed op tegenliggers. Met name roeiers kunnen door schaduw of de alom aanwezige boeien snel over het hoofd worden gezien. Richting de stad is er ook veel activiteit. Er worden damwanden geslagen aan de oostkant en Van Heteren is bezig met de bodemafwerking. Met name deze laatste schepen zijn goed gecamoufleerd (zwart met groen), werken zonder boeien en liggen iedere week ergens anders. Laat je hier niet door niet verrassen. 

De ervaring is dat er vrijdag niet gewerkt wordt. Daarom mag er op vrijdag, zolang er geen actieve werkschepen worden waargenomen, buiten de bruggen gevaren worden. 

Namens roeicommissaris en coördinator veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top