Nieuwe jeugdleden Amycus

Nieuwe jeugdleden Amycus blijken echte toppers

Onze jeugdleden hebben vandaag, zondag 13 juni, meegedaan aan de eerste landelijke virtuele jeugd- en juniorenwedstrijd. Daarvoor hadden ze natuurlijk al enkele keren goed getraind. Helaas hebben de beide jongensploegen van de dubbeltwee geen tijd neer kunnen zetten, doordat Tom ziek was en ook Raymond  helaas verstek moest laten gaan. Door deze onvoorziene omstandigheden zien Anner en  Floris zich genoodzaakt om op een later tijdstip revanche te nemen. We hebben er het volste vertrouwen in dat jullie dat gaat lukken!

De wedstrijd, verroeid door meer dan 40 verenigingen en meer dan 650 deelnemers, was een groot succes en ondanks dat het een virtueel evenement was (de meeste ploegen roeiden op eigen water) waren de reacties enthousiast. Een roeifeestje! Deze eerste landelijke virtuele wedstrijd voor de jeugd was echter niet de enigste primeur vandaag.  De jongste jeugdleden, amper begonnen met roeien en voor het eerst in deze samenstelling in de C4, wisten het tot plek 5 te schoppen in het veld C4x+ met 18 deelnemende ploegen. Jelke, Tess, Eva en Nikki van harte gefeliciteerd met jullie bijzondere prestatie! En Anner: hartelijk dank namens ons allen voor je sportiviteit en het sturen van deze C4, knap gedaan.

De jeugdcoaches mogen trots zijn op deze bijzondere prestatie, maar daarnaast is er werk aan de winkel voor  deze coaches , want dit belooft iets voor de toekomst!

Ingrid Postel