Hel van het Noorden 2021

Zondag 28 November 2021 was het dan zover; nadat vorig jaar deze parel op de wedstrijdkalender wegens corona geen doorgang had kunnen vinden, werd er dit jaar gelukkig weer geroeid op het Eemskanaal. De Hel-commissie van Aegir had daarvoor kennelijk inspiratie gezocht en gevonden in Almelo alwaar de Cottwich zich de afgelopen jaren coronabestendig heeft getoond.

Corona zorgde er helaas ook voor dat de Amycus Hel-equipe niet op volle sterkte kon aantreden. In het gezin van Sebastiaan werd helaas positief getest, zodat deze strijder in quarantaine geplaatst moest worden. Sebastiaan beterschap voor jou en je familie.

Bleven over Gert Jan en Hans. Tijdens de minutieuze voorbereiding van deze expeditie stuitte laatstgenoemde en ondergetekende op twee originele helmutsen, zie foto. Op het filmpje is te zien dat deze ook tijdens de wedstrijd erg goed van pas zijn gekomen.

Gert Jan voer een solide race en werd verdienstelijk tweede in zijn veld. Hans verwachtte door zijn gekende tegenstanders net als vorige jaren ingehaald te worden, maar wonderbaarlijk genoeg gebeurde dat niet. Sterker nog, hij liep lekker roeiend op ze uit (Lars ?) en waande zich zelfs een tijdlang winnaar van zijn veld. Zo rond 18.00 uur verbrak Sebastiaan de euforie die zich inmiddels van roeier en volgers meester had gemaakt, door te melden dat er zich een bewoner van een andere planeet met een geweldige top tijd op het eerste uitslagenblad had genesteld. Tja, daar was duidelijk geen kruid tegen gewassen.

Wat blijft zijn twee prima prestaties op een wedstrijd waar dit jaar alleen de allersterkste Amycus leden aan deel durfden te nemen. Het is duidelijk dat de Hel van het Noorden eenvoudigweg een absolute aanrader is, die op geen enkel CV van een zichzelf respecterend roeier mag ontbreken.

Ben benieuwd wie zich volgend jaar voor de equipe gaat melden; schroom niet; hoe meer zielen hoe meer vreugd, desnoods rijden we met de grote botenwagen.

(ooggetuige verslag Hans H.)

Klik hier voor verslag RTV Noord