Avontuurtocht … uh nee … Avontoertocht!

Avontuurtocht … uh nee … Avontoertocht!

Door: Esmaralde Hoorweg-Masthoff 

Op de zonnige zaterdagmorgen van 9 mei jl. zijn André, Eric en ik vertrokken voor een avontoertocht. Je leest het goed, een contaminatie van een avontuur- en een toertocht. Vanaf het verenigingsgebouw was het het doel om roeiend de Regge te bereiken. Met de Storm- en IJsvogel en de fiets van Eric gingen we op pad. Net na de jachthaven hebben we beide boten over de weg heen getild en zijn we -met behulp van de pas aangelegde kanosteiger- verder op pad gegaan. Ik kan je zeggen dat de Stormvogel best een zware boot is om heuveltje op en af te tillen. 

De Nieuwe Graven is een heel smal water, wat een mooie oefening was goed op koers te blijven varen. “Houd stuurboordwal” was hier goed in praktijk te brengen. Vlak bij de N35 moest er nogmaals gesjouwd worden, maar niet voordat de door Eric meegebrachte koffie/thee op 1,5 meter was genuttigd. Wat een service!

Het water na de kruising met de N35 is onlangs helemaal vrij gemaakt van waterplanten. De Eksosche Aa is een mooi meanderend water wat overgaat in de Midden Regge. Op een aantal plaatsen is het water nog steeds smal en begroeid met riet, maar met een beetje snelheid hebben we het overal roeiend af kunnen leggen. De eieren in de nesten van vooral de meerkoeten waren vanuit de boot bijna te tellen. Op een handje kleine andere bootjes na, waren wij de enige gebruikers van het water: een oase van rust!

Op de terugweg had Andre met de IJsvogel even wat pech met de manchetten die niet vastgelijmd bleken te zijn, maar ook daarbij kwam Eric zijn goede voorbereiding weer goed van pas: ga altijd op pad met een setje sleutels! 

Bij elkaar zijn we bijna 5 uur onderweg geweest. Een mooi avontoer!

Bedankt voor de leuke tocht,
Esmaralde Hoorweg-Masthoff 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top