Damen Raceroei Regatta 2019

Damen Raceroei Regatta 2019

Het einde van het wedstrijdseizoen nadert met rasse schreden. Op zaterdag roeide Merijn één van zijn laatste wedstrijden in het Jongens 18 skiffveld. Plaats van handeling de Willem Alexander Baan onder de rook van Rotterdam. Gemakshalve afgekort tot WAB in roeikringen. Voorgaande ervaringen waren niet altijd positief. De baan ligt op het laagste punt van Nederland in een volkomen open vlakte. De wind heeft vaak vrij spel en is soms van grote invloed op de uitslagen. Zo niet tijdens de races op zaterdag. Merijn startte in tegenstelling tot voorgaande races tamelijk voorzichtg en bevond zich na 500 meter op de derde plaats op gepaste afstand van de koploper van Willem 3 maar op minder dan een lengte van van de junior van Viking uit Utrecht. Na 1000 meter voerde Merijn de druk op en schoof hij naar de tweede plaats. Aangemoedigd door de lady speaker, en met twee aantrekkelijke Laga kissmisses in het vooruitzicht, zette Merijn de eindsprint in. Niet voldoende voor de eerste plaats maar wel met ruime voorsprong op zijn achtervolgers. Delen van de race en met name zijn indrukwekkende eindsprint zijn via deze link te zien. (tussen 5:23 en 5:30 , afgewisseld met beelden van de voorgaande en volgende wedstrijd. Overall eindigde Merijn op een keurige vierde plaats (vd 12 deelnemers). Over 14 dagen volgen de Slotwedstrijden van de NSRF op de vertrouwde Bosbaan in Amsterdanm. Uitslagen vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top