Cottwich Almelo Regatta 2018

Cottwich Almelo Regatta 2018

Onder zomerse omstandigheden werd de  23e editie van de Cottwich Almelo Regatta afgewerkt. Wel was er sprake van een record regen. Het aantal deelnemers bereikte ongekende hoogte. Hetzelfde geld voor baanrecords, taarten, pasta , persoonlijke records en natuurlijk het oneindige aantal foto’s.

Snelste skiffeur was wederom Obbe Tibbe (Skoll). De Nederlands kampioen en tevens Head winnaar kan , wanneer hij volgend jaar de titel prolongeert, een zilveren skiff aan zijn goudgevulde prijzenkast toevoegen. Opvallend was het grote deelnemersveld bij de jongens junioren skiffeurs. Het hoge niveau mag blijken uit de tijd van de winnaar, David van Velden ( WillemIII)), die op slechts zeven seconden van Obbe eindigde. In dit veld wist Merijn zich goed te handhaven ( 8 vd 13) met een persoonlijk record. Bij de meisjes werd Amycus vertegenwoordigd door Lotte die voor het eerst deelnam en tevreden op haar debuut kan terugzien. Bij de Veteranen dames maakte Judith een geslaagde  rentree. Zij eindigde midden in haar veld met een goede tijd.

In het tweede blok verschenen de Veteranen skiffeurs aan de start. Amycus was hierin royaal vertegenwoordigd. Het dichts bij een overwinning in zijn veld (VG >65) kwam Gert Jan. Op iets meer dan 1 seconde eindigde hij op de tweede plaats. Ook Rob toonde zich van zijn sterkste kant. Hij eindigde in een goede tijd midden in zijn veld. (VD). Klaas (VE), na jarenlange afwezigheid, toonde opvallende progressie ten opzichte van zijn toptijd 15 jaar geleden. Het zal de coach weinig moeite kosten om Klaas  er van te overtuigen dat schaatsen en roeien uitstekend te combineren zijn en meer perspectief biedt.

De ijzersterke combinatie Eric en  Maikel ging als enige Amycus ploeg met een blik naar huis.  Mogelijk had Maikel als parkeerwacht in de ochtenduren al zoveel indruk gemaakt dat één ploeg zich voortijdig terugtrok en met de staart tussen de benen de terugreis aanvaardde.

De meisjes van Krijn, Herma en Jeske, troffen zware tegenstand.  De ploeg raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en lijkt een mooie  toekomst tegemoet te gaan. Naast bovengenoemde herintreders was ook Nienke van de partij. In combinatie met haar nicht Dorien legde zij beslag op de 2e plaats in het D2x veld.

Kortom het was een zeer geslaagde editie. Punten van aandacht zijn, mede ten gevolge van het toegenomen aantal deelnemers, de sanitaire voorzieningen. Ook de volgorde van de velden is misschien voor verbetering vatbaar. Zo ondervonden in het middagblok snelle ploegen hinder van deelnemers uit andere velden.

Foto’s staan hier, uitslagen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top