111 Grosse Bremer Ruderregatta

Evenals vorig jaar namen Gert Jan en Merijn op zondag 6 mei deel aan de Grosse Bremer Ruderregatta. Hoe het hen verging leest u in het onderstaande verslag van Merijn.

Het voordeel van iets de tweede keer doen is dat je de fouten van de eerste keer niet hoeft te maken zo dachten Gert-Jan en ik toen wij de voorbereidingen troffen voor de wedstrijd. Zo wisten wij van de eerste keer naar Bremen dat het verstandiger zou zijn als wij de boten een dag van te voren zouden opladen. Tevens hadden wij geleerd dat we melk en suiker voor de koffie mee moesten nemen en ik moest niet vergeten dat ik gewogen moest worden voordat ik het water op zou gaan. Dat zijn de fouten die wij de eerste keer hebben gemaakt en die we de tweede keer hebben weten te voorkomen, maar dat betekent niet dat we de tweede keer geen problemen hebben gehad… Zo hadden we te maken met een vervelend aflopend dashboardkastje en vervelend lange files waardoor Gert-Jan bijna zijn wedstrijd miste, maar met behulp van Ernst, Omri en Luco slaagden wij erin om toch nog net op tijd te komen of zoals men in Duitsland zegt: ‘pünktlich’ op tijd.

Nadat Gert-Jan klaar was met omkleden besloot ik om Gert-Jan persoonlijk te escorteren naar het vlot. Nadat Gert-Jan naar de start was gevaren besloot ik om lekker van het mooie weer te genieten en van het overvolle terrein. Ik vraag me eigenlijk af Gert-Jan hoe jij het eigenlijk voor elkaar krijgt, want eerst stond jij nog op het vlot; ik draaide me om en toen ik me later weer omdraaide stond je weer op het vlot met een blik, ik wist niet dat jij zo’n goede goochelaar was.

Nu Gert-Jan weer op het droge was wist ik dat het nu mijn beurt was. Nadat ik me had omgekleed en gewogen had was ik klaar om het water op te gaan, maar eerst moest ik me een weg zien te banen door gasten waar ik zo’n beetje twee keer in paste die ook weer grotendeels tot mijn veld behoorde.

Toen ik eindelijk aankwam bij de start hoefde ik niet zo heel lang te wachten en kon ik gelijk door naar de startblokken. Daar aangekomen wachtte ik geconcentreerd op ons startsignaal. Verder weet ik niet meer zo heel erg veel van mijn wedstrijd alleen weet ik nog dat ik grotendeels puntje puntje lag met een roeier naast mij wie er van ons twee gewonnen heeft kan ik mij ook niet meer herinneren.

Nadat ik halfdood aan kwam bij het vlot werd ik al opgewacht door Gert-Jan die mij hielp mij boot uit het water te halen en weg te brengen naar den botenwagen. Toen wij (Ernst, Gert-Jan, Omri, Luco en ik) klaar waren met opladen van de botenwagen besloten wij om toch nog even een overheerlijke Bratwurst te eten. En toen begon het evalueren van de wedstrijden en onze tijden van vandaag te bewonderen. Gert-Jan had opnieuw gewonnen van zijn Deense tegenstander van vorig jaar. Helaas had ik te maken met opnieuw ook in Duitsland met zware en oudere concurrentie.

Niet lang nadat we onze overheerlijke maaltijd ophadden besloten we om weer naar huis te gaan. Met een thermoskan in de hand ( die wij op dat moment gebruikte om koffie te zetten) hielp ik Gert-Jan met het koppelen van de botenwagen. Nadat alles goed vastzat stapten wij in en reden weer terug naar Amycus, maar voordat wij daar aankwamen reden wij eerst naar Tubantia waar wij de boten van Omri en Luco dumpten (letterlijk). Aangekomen op Amycus hebben wij alles afgeladen en konden wij door naar huis terug kijkend op een meer dan geslaagde dag.

 

Geschreven door: Merijn van der Worp

Bild mit Ruderblick des Rennsiegers aus Holland