Topsport in Almelo en Varese

De jaarlijkse ergometerwedstrijd, die normaal gesproken plaatsvindt in januari, houden we dit jaar geheel corona proof op zondagochtend 11 april in de frisse buitenlucht.We hebben in het reglement ook rekening gehouden met mensen die i.v.m. corona liever niet naar de vereniging komen. Verder mogen de nieuwe leden (2019-2020-2021) ook kiezen voor een afstand van 1 km. Voor de beste heer en dame in deze categorie hebben we een speciaal aandenken. Het complete reglement hangt in de loods. Op de statafel in de loods ligt een inschrijfformulier waarop je meteen aangeeft op welke tijd je wilt/kunt roeien. Wanneer je liever niet naar Amycus komt, kun je ook opgeven via een mailtje naar Ans , dat mag overigens iedereen, maar in dat geval krijg je een tijd toegewezen door de organisatie.Bij deelname vanuit huis graag op zaterdag of zondagochtend de tijd doorgeven met daarbij leeftijd en gewicht vermeld en een foto van het display. Hoe dan ook: doe vooral gezellig mee. Een poging om je persoonlijk record te verbreken is belangrijker dan de winst.We hopen op een grote opkomst en we willen in het eerste weekend na de versoepeling van de regels een gezellige prijsuitreiking houden met gratis koffie en gebak voor elke deelnemer.Kortom: maak er met z’n allen een leuk feestje van! Namens de wedstrijdorganisatie alvast feestelijk bedankt voor jullie inzet. Ans & Ingrid

Morgen worden in Varese de finales van de Europese Kampioenschappen verroeid. Evenals vorig jaar heeft Martine Veldhuis zich vandaag geplaatst voor de finale LW1x (terug te zien via deze link : pagina 2 midden onderaan WOMEN´S SINGLE SCULLS REPECHAGE). Morgen kan zij haar titel verdedigen (Lightweight Women’s Single Sculls Final FA). De wedstrijd is live (10:51) te volgen via deze link.

Op 16 jarige leeftijd werden Martine en Marike Nederlands kampioen in de (M162x) met als coach Ebbo. Als 18 jarigen wisten zij het Development klassement van de KNRB winnend af te sluiten met als coach Henk S. (LD2x). Inmiddels worden beide coaches met enige regelmaat op de wal gesignaleerd en hebben zij hun oude metier weer opgepakt.
.