WK 2018 Plovdiv (2)

In een alles of niets poging is Martine eervol gestrand in de halve finale. Na een indrukwekkende start lag Martine op 500 meter aan de leiding Op de 1000 meter werd ze voorbij gestoken door de Amerikaanse en  Britse en bleek dat zij te veel gegeven had op de eerste kilometer. Uiteindelijk finishte Martine op de 5e plaats en zal vrijdag uitkomen in de B finale voor de plaatsen 7 tot en met 12. Martine start dan om 14:19 uur. De tijden zijn onder voorbehoud. In verband met weersomstandigheden kan het programma worden aangepast.

Hieronder de weergave van een deel vh liveblog:

10.09 B-finale
O, jammer, jammer Martine valt terug in snelheid en moet positie inleveren. Wat kan ze nog doen? Op de 1e plek GBR 7.43.01. Martine wordt 5e in 8.00.82 en vaart morgen de B-finale.

10.05 Op de 1000
Onze Martine is snel weg! ‘Early lead for the Netherlands, really strong performance of Veldhuis,’ is het commentaar. Op de 500 meter ligt Martine 1e, 1.53.26, op de voet gevolgd door de skiffeuse uit Groot-Brittannië Imogen Grant. Halverwege neemt de Amerikaanse Michelle Sechser de 1e plek over van Martine. Martine op de 2e plek.

10.00 Martine is vertrokken
Martine neemt het in de lichte skiff op tegen POL, CAN, GBR, USA en RUS. De nummers 1 t/m 3 gaan naar de finale!

09.34 Martine (lichte skiff) zo in actie