Head of the River (2)

The Head dames

 

Na jarenlang scullen was het tijd om mijn droom om eens in een acht te gaan boordroeien eens echt te gaan uitvoeren. Geen idee hoe dat moest en geen benul hoe ik dat moest leren. Wat ik wel wist
was dat er bij Amycus voldoende dames zijn waarmee je een goede acht zou kunnen samenstellen.
Tijdens een autoritje met Hans en Eric werden door de heren in één keer alle bezwaren  van tafel geveegd met het credo ‘gewoon doen! Je kunt altijd wel roeiers vinden die je willen helpen’.  
Dus zo gezegd, zo gedaan! Gelukkig was er voldoende enthousiasme onder de dames om boordroeien te leren. De eerste hobbel was genomen. En de tweede hobbel een coach en/of een stuur vinden, lukte ook elke keer weer. Onder het credo ‘10x proberen’ begonnen we op 13 mei 2023 in de Robert Blauwkuip. De weken erna zochten we soms in alle hoeken van de vereniging naar aanvulling om de acht weer vol te krijgen. Maar het ging. En de boot liep vanaf het begin al best goed, dus op naar de gladde 8. En ook dat smaakte naar meer.  
Vanaf september werd het plan gelanceerd om een brede wedstrijdploeg te formeren om mee te doen aan de Twentse Winterwedstrijden en om – als het er even inzat – ook The Head te roeien. Rob, Hans en Ebbo wilden meehelpen om dat doel te bereiken. Vanaf eind november werden de gezamenlijke trainingen verhoogd naar twee keer per week en zo langzamerhand raakten we steeds
meer op elkaar ingespeeld, om vervolgens Hilje en Mirthly weer te verliezen vanwege een blessure. Wat een teleurstelling! Maar gelukkig hadden we nog goede reserves.
De Twentse Winterwedstrijden ging boven verwachting goed! Ondanks een snoek overigens, maar ach… dat hoort er soms ook bij… en doorrrrr!!! Dus zo stonden we zomaar met een acht bij The
Head. De helft heeft er gelijk een gezellig weekendje van gemaakt, waarbij we onze heren 8 konden aanmoedigen die het weer super deden.  
Zondag konden wij van start. Het oproeien was voor de stuur een enorme uitdaging, want er was een behoorlijke wind en dan is in een file opvaren nog niet zo eenvoudig. Gelukkig stuurde Elize daarna fantastisch. We gingen scherp door de bochten en de aanmoediging zweepte het tempo lekker op. We begonnen wat voorzichtig, maar gingen als een eenheid door de boot. Wel was er af en toe onbalans. Kwam het door al die bochten of lag het aan het feit dat we in een te zware boot roeiden waar we nog niet vaak in hadden geroeid? Ik denk natuurlijk het laatste … (maar laat onze
coaches dat excuus niet horen).   
Met onze tijd kunnen we zeker tevreden zijn. Maarrrr… volgend jaar willen we dit verbeteren! 
Het doel is geslaagd; namelijk met een leuke damesploeg The Head roeien. Want leuk was het. Ik ben echt verrast door alle mensen die ons hebben geholpen om de boot te vullen, te sturen en te
coachen. Maar bovenal was het reuzegezellig en motiverend! Niet het primaire doel, maar wel de belangrijkste winst. Dus dank aan de coaches en de ploeg, maar zeker ook voor een ieder die hieraan heeft bijgedragen!

Verslag Herma.

De uitslagen vindt u hier