Twentse Winterwedstrijden 2024 (TWW)

Twentse Winterwedstrijden 2024 (TWW)

Wat doe je wanneer je vrienden een feestje geven? Dan ga je, met zijn allen!

Althans, zo zal het voor vele Amycus leden gevoeld hebben. De deelname vanuit onze vereniging aan de Twentse Winter Wedstrijden was overweldigend dit jaar. Maar liefst 11 teams deden mee: dames, heren en mix in 2, 4 of 8. Van ervaren wedstrijdroeiers tot leden voor wie dit hun eerste wedstrijd was.

Op zaterdagochtend trainde ons team al in Hengelo (er moest meerdere keren met de botenwagen gereden worden om alle boten bij Tubantia te krijgen en onze boot lag er vrijdagmiddag al) en ontvingen wij complimenten vanuit de wedstrijdleiding voor het grote aantal deelnemende teams vanuit Almelo.

Op de wedstrijddag waren de deelnemers verdeeld over drie heats. Direct in de eerste heat roeide onze damesacht (gaaf dat die er is!) naar een goede eindtijd en deden zowel een ervaren (van slag Gerard) als een onervaren (van slag Hendrik) heren dubbel 4 mee in een sterk veld en zetten beiden een nette tijd neer.

In de 2e heat had het herenteam een geheel eigen veld bestaand uit drie Amycus 4-zonders. De strijd leek te gaan tussen startnummer 53 van slag Arjan (doel van de wedstrijd: no way dat die lui van nr. 54 ons inhalen) en startnummer 54 van slag Maikel (doel: het inhalen van nr. 53) wat uitmondde in een 4 kilometer lange strijd met uiteindelijk een niet ingehaalde nr. 53 die helaas wel 11 seconden langzamer was dan nr. 54 (complimenten alsnog). Ik zeg leek te gaan, want uiteindelijk won nr. 55 van slag Jan Willem het blik. Niet alleen in het eigen veld, maar ook overall. Een sneeuwbal rijker! Iets dat leidde tot een emotionele app van deze slag in de heren-trainingsapp.

Maar ook in deze zelfde heat, met één van de laatste startnummers, zat een Amycus C4 met een geheel nieuwe ploeg (van slag Maarten) die onder leiding van Maaike hard voor deze wedstrijd getraind had en gelijk liet zien dat je ook in zo’n zware C4 4 km hard kan roeien.

De 3e heat bestond voor Amycus uit de heren 8, die gewoon even blik scoorde. Maar ook uit een gestuurde mix  dubbel 4 (van slag Kirsten) in een nieuwe wedstrijdsamenstelling en uit twee dames dubbel tweeën (slag Ingrid en slag Esmaralde). Met als resultaat blik voor Eliza en Ingrid en beide koppels met goede tijden.

Al met al een leuke, lange dag. Mooi om te zien was dat, tijdens en na zo’n lange dag, er veel roeiers klaar stonden om boten terug te brengen, op te riggeren en op te ruimen. Volgens Eric in een nieuwe record tijd!

Ik zeg, op naar de volgende wedstrijd!

Verslag Jeroen

De uitslagen vindt u hier. Foto’s hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top