Reggetocht 16 juli 2023

     

De Reggetocht op 16 juli was een groot succes.  

Er stond een stevige wind, de lucht was blauw en de zon scheen volop.  

Om 8 uur verzamelde zich een mooie mix van aspirant- en bestaande leden van Amycus; Bert, Peter, Edwin, Maaike, Patrick, Annelies, Laura en Mirella bij ons clubgebouw.   

“’t Witte Wief” en “de Tjif- Tjaf” waren zaterdagmiddag al op de trailer gelegd door Andre, Eric, Constant, Patrick en Bert.  

De koelbox van Bert kreeg een plekje in een auto en we moesten voor de verrassing van Maaike nog even langs haar huis. 

Vanaf de Leemslagenbrug reden we samen naar de zogenoemde “ Wisselmaat” aan de Enterweg tussen Wierden en Enter alwaar we de boten te water lieten.  

Een fluisterboot werd met trailer en al het water ingereden, dat deden wij even heel anders. Tillen en het water indragen, Patrick had al direct natte voeten, held. 

Vele handen maken licht werk, al in no time lag alles klaar en konden we vertrekken.  

We roeiden richting Rijssen en passeerden de Pelmolen, waar de Zomp ligt en roeiden verder richting vakantiepark Mölke in Zuna tussen Rijssen en Nijverdal. Waar we de boten aan de waterkant legden om uit te stappen. Tussen riet en brandnetels kwamen we heelhuids en droog aan de kant om te genieten van koffie, thee, en! De verrassing van Maaike, een heerlijke zelfgemaakte Monchoutaart.  

We genoten een gezellig pauze om vervolgens de terugweg te aanvaarden naar de Wisselmaat.  

Het roeien ging heel voortvarend en plezierig. Omdat de Regge mooi meandert konden de stuurlieden de stuurkunsten goed uitoefenen en overdragen aan de aspirant roeiers. De samenwerking in beide teams was optimaal. 

Bij “de Wisselmaat” stond de middag ploeg ons al op te wachten, bestaande uit  

Diana, Andre, Gerard, Anneke, Ron en René. 

De middagploeg heeft ook genoten van een prachtige tocht. De eerste stop was bij de molen van Rijssen waar genoten werd van koffie en lekkere koek meegebracht door Anneke. Daarna werd doorgeroeid tot ze niet verder konden. Op de terugtocht hebben ze bij camping Grimberg van een ijsje genoten. Bij camping het Mölke moest de ploeg even oppassen gezien de fluisterbootjes die zonder rekening te houden met anderen de Regge opkwamen. Maar er waren ook fluisterbootjes die voor de roeiboten het riet inschoten. Gelukkig hadden ze in Anneke een oplettende stuurvrouw. Halverwege de terugtocht hebben ze het roer vrij moeten maken van alle gras, wier, etc. Dat maakte het roeien een stuk lichter. Leuk waren de korte gesprekjes met de andere boten en ook de vissers. Nadat ze terug waren hebben ze de koffie opgemaakt en vervolgens de boten opgeladen en teruggebracht naar Amycus. Na het schoonmaken liggen “t Witte Wief “ en de “Tjif Tjaf`’ weer uit te rusten de loods.  

Al met al een gave middag, soms een beetje winderig, lekker zonnetje en prettig geroeid op een mooi stukje Regge.  

Zeker voor herhaling vatbaar! 

Geweldige organisatie en dank aan allen voor de hulp, een sterke kracht binnen onze vereniging. 

Zonnige roeigroetjes, Mirella