NSRF Slotwedstrijden 2018

NSRF Slotwedstrijden 2018

Traditioneel wordt het roeiseizoen voor een groot aantal (junior) wedstrijdroeiers afgesloten tijdens de NSRF Slotwedstrijden. De organisatie is in handen van een studentenroeivereniging die dat jaar een lustrum viert. Dit jaar is de organisatie in handen van de Rotterdamse vereniging Skadi en dus vinden de wedstrijden plaats op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen onder de rook van Rotterdam ipv op de vertrouwde Bosbaan. Door de ligging in de open polder heeft de wind in veel gevallen vrij spel en leidt dit tot uiterst moeilijke roeiomstandigheden. Zo niet vandaag. In getemperd zonlicht, met een lichte tegenwind, verscheen Merijn aan de start van de 5e heat J181x (35 inschrijvingen worden verdeeld over 5 heats met 7 deelnemers). In voorgaande wedstrijden verloor Merijn veel terrein op zijn concurrenten op de 1ste 500m om dat vervolgens deels goed te maken op de laatste 500 meter. Vandaag werd gekozen voor een iets agressievere start hetgeen resulteerde in een snellere opening en een mooie, evenwichtige, race die uiteindelijk leidde tot een 5e plaats in de heat (overall 19 vd 35). De uitslagen vindt u hier, foto’s volgen wellicht. De livestream opnames vindt u op Youtube (start op 2:40:38 , de beelden worden afgewisseld met opnames van voorgaande en volgende heats).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top