Terugblik op het lustrum: Amycus 35 jaar

Terugblik op twee fantastische lustrum dagen: Amycus 35 jaar

Net de prachtige fotoserie van Lenida Vega Vargas en enkele foto’s van andere fotografen binnengekregen. Een feest om alles weer op te halen en ontdek vele momenten die je niet gezien hebt.

De lustrumcommissie heeft veel energie in de voorbereidingen gestopt met een strak protocol. Achteraf is alles op rolletjes verlopen zoals de commissie in gedachten had, daarvoor veel ontzag, dank en hulde!

De inbreng van kunst, muziek, de verzorging van de bar, het ijs van Marcel Bökkering, alles is door leden of hun familie verzorgd.

De opening van de kade, de inbreng van Wethouder van Rees uit Almelo, de inbreng van raadslid Ter Riet uit Wierden gaven aan het officiële gedeelte op zaterdag een feestelijk tintje waarna de jeugd hun kunsten vertoonde in de weerspiegeling van de nieuwe azuurblauwe mat met de Ruiten Drie.

De receptie, de inbreng van de andere roeiverenigingen en noaberverenigingen was zeer geanimeerd. Veel bewondering ging uit naar de tien Amycus kunstenaars met hun grote variatie aan werken. Met muzikale omlijsting van Marlon Valk op saxofoon en Lieke op ’t Rood.

Aansluitend de maaltijd en feest, Pub Quiz met de jongste deelnemer als winnaar en een swingend feest met DJ Gijs.

Zondag de vlootschouw en een tocht met alle C-boten van Amycus naar het Indië terrein. Een lang geel lint dat zich als een kronkelende slang voortbewoog over het kanaal. De Almelose Praam waarop aan Admiraal Miel Westenberg en zijn bootsman Bert Hospers door elke boot een salut met wuivend witte petten werd gebracht. De invasie op het strand tegenover het Stadslab.

Allen dank voor dit onvergetelijke feest. In de middag om 17.00 uur was voor de opruimploeg de klus geklaard en lag Amycus er weer als vanouds bij.

Speciaal dank voor een ieder die die heeft bijgedragen voor twee onvergetelijke dagen.

Geniet van de fotoserie die te zien is op de lustrumpagina van deze site.

René Maarleveld