Tromp Boat Race (zondag)

Tromp Boat Race (zondag)

Op zondag lagen drie Amycus ploegen aan de start. In het eerste blok moest Floris (J161x) het opnemen tegen maar liefst 40 tegenstanders waarvan er 38 voor hem startten en twee achter hem op de hielen gezeten door kamprechters in volgboten. Niet echt een ontspannen tochtje. De als laatste gestarte Willem 3 roeier kwam snel dichterbij. Eenmaal ter hoogte van de achtertaft van Floris duurde het geruime tijd voor dat Floris zich gewonnen gaf. Inmiddels was de tevens achter hem gestarte Viking roeier op een stevige achterstand gezet. Knap manoeuvrerend op het onbekende water met diverse hindernissen in de vorm van dukdalven , bochten en bruggen bereikte Floris de finish. Met plaats 22 omringd door mede Cottwich roeiers van Daventria en de Zwolsche leverde hij een uitstekende prestatie.

De dames van Krijn startten in het dubbelvier veld (DM4x+). Over het verloop van de wedstrijd is tot op heden weinig bekend. De dames lijken getroffen door een collectief writer’ s block*. Of er een verband bestaat met het verloop van de wedstrijd blijft gissen...

Sensationeel was het optreden van Maikel en Eric in het veteranen 2- veld (HM2-). In een sterk veld met gerenommeerde namen roeiden zij naar de tweede tijd en werden daarmee ruimschoots winnaar in hun leeftijdscategorie. Waar voorheen sceptici dachten dat Parijs 2024 te vroeg voor hen zou komen, lijkt het er steeds meer op dat dit gouden koppel nog een grote toekomst achter zich heeft. Vraag blijft wat hebben ze de afgelopen vijftig jaar laten liggen?

*Writer’s block is a condition, primarily associated with writing, in which an author is either unable to produce new work or experiences a creative slowdown. Mike Rose found that this creative stall is not a result of commitment problems or the lack of writing skills.[1] The condition ranges from difficulty in coming up with original ideas to being unable to produce a work for years. Writer’s block is not solely measured by time passing without writing. It is measured by time passing without productivity in the task at hand.(Wikipedia)

One thought on “Tromp Boat Race (zondag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top