Blik voor Amycus/ARC combinatie

Blik voor Amycus/ARC combinatie

Bij de wedstrijden van de Amsterdamsche Roeibond (ARB sinds 1925) heeft vanmiddag de Amycus/ARC combinatie (Floris & Peter) een glanzende overwinning behaald in het J18B2x veld. Een straffe NNO wind bepaalde voor een belangrijk deel de uitslagen. Ploegen op de hoog genummerde banen ondervonden veel hinder van de combinatie tegenwind en -stroming. Een bekend fenomeen bij roeiwedstrijden. Om dit probleem enigszins te ondervangen wordt tijdens wedstrijden gewerkt met een Fairnessprotocol. In voorkomende gevallen wordt gestart in waaiervorm (de snelste ploegen krijgen de gunstigste baan (met daardoor voorspelbare uitslagen), of voor een timetrial (alle ploegen starten achter elkaar met tussenpozen in dezelfde baan). Floris en Peter kregen door loting de minst gunstige baan (7) toegewezen. Het strijdplan liet aan duidelijkheid niets te wensen over : hard starten en volhouden. De suggestie om de riemen wat lichter af te stellen werd resoluut van de hand gewezen. Vanaf de eerste haal lagen de jongens aan de leiding om die niet meer af te staan. Aanvallen op de leidende positie werden geroutineerd en beheerst afgeslagen. Op zaterdag voer Floris ook al een sterke race in de skiff (2e in de heat, 3e overall). In het NK veld J184x NK (Peter , ARC/ Thom , Daventria/ Floris , Amycus/ Sander , Zwolsche) werd beslag gelegd op de 4e plaats in, u raadt het al, baan 6. De uitslagen vindt u hier en de livestream hier (vanaf ongeveer 6:46:45).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top