Head of the River 2023

Head of the River 2023

Zojuist hebben de Amycus veteranen opnieuw toegeslagen op de Amstel. Na de eclatante overwinning van vorig jaar herhaalden zij in een op een plaats gewijzigde samenstelling (André op boeg = goede ploeg) dit kunststuk. Ook ditmaal onder de hoede van een excellente stuur van Argo (Iris). Niet onvermeld mag blijven dat dit succes mede te danken is aan het niet aflatend enthousiasme en improvisatietalent van onze duvelstoejager Victor in eendrachtige samenwerking met onze professionele coach Lars. De winnaar van het voorgaande jaar mag als eerste van start gaan wat een groot voordeel kan zijn. Zo niet dit jaar. Een onvolkomenheid bij de loting kon niet worden hersteld. Na een formeel protest deed de ploeg het enige juiste: ploegen inhalen, vuil water trotseren en toch winnen. De uitslagen vindt u hier. Lees hieronder het wedstrijdverslag van Rob

Head 2023

7.00 uur , daar gaan we dan: Op naar de Head 2023.Na een week vol gemopper over de indeling in ons veld ( door een foutje , combi ploeg enz.) starten we als laatste in ons veld: “ kan niet, moet niet kunnen “ enz Oké, hoe dan ook , geen resultaat na protest dus we gaan als always richting Amsterdam, lekker hard roeien en gewoon onze plicht volbrengen. Uiteindelijk na een aantal weken intensieve coaching van Lars Hoeksel zouden we in staat moeten zijn deze Head of the River Amstel met volle snelheid te volbrengen en onze titel van 2022 te prolongeren .In Amsterdam aangekomen ontmoeten we onze “ inhuur stuur” Iris , van Argo. Deze vrolijke doch strenge Bredase stuur krijgt ons met haar enthousiasme snel onder controle. Strategie en commando’s voor onderweg worden uitgewisseld en het lijkt alsof ze er al jaren bij hoort. Dus, Boot in het water en rustig naar de start. Vanwege werkzaamheden aan de brug bij Ouderkerk aan de Amstel mogen we niet de kom van Ouderkerk in en wordt er bij aankomst in Ouderkerk direct gestart. Een ragfijne logistiek hoogstandje van de organisatie, chapeau. Bij die start aangekomen, is het dus kleding gereed maken voor de start en gaan. De eerste halen om op snelheid te komen en de daaropvolgend het Tempo naar 32 slagen per minuut. Langzaam maar zeker beginnen we in een cadans van lekker roeien te komen, en voor de eerste bocht hebben we de eerste ploeg al te pakken, de DDS ploeg, Onze stuur Iris vindt het geweldig en geeft aan dat dit de eerste is maar zeker niet de laatste. Commando’s als “ scherpe inpik” en “ het blad door het water smeren” geven de boot steeds meer snelheid waarbij tempo 32 en snelheid 1:54 Er toe leidt dat we meer ploegen inhalen, en dit niet zonder slag of stoot want Iris moet zich schor schreeuwen zodat wij de ruimte krijgen om aan de binnenkant in te kunnen halen. En dan opeens …….. BAM , 2 hele dikke snoeken. Daar lig je dan plat in de boot! Weer recht op zitten, mijn riem, die parallel aan de boot ligt, eruit lepelen, en weer een haal maken met de rest, en BAM, opnieuw weer plat, Gemopper en gedoe. Rustig blijven Rob denk ik , en dat helpt , want daar gaan we weer. En het lijkt wel dat de 2 snoeken als een snelheid verdubbelaar werkt, we gaan weer als een speer en we lopen opeens op de laatst ingehaalde ploeg enorm uit. We lopen ook steeds meer in op de voor ons liggende ploegen. We varen de Berlage brug onderdoor en maken ons klaar voor de eindsprint en die eindsprint is echt Super! En dat een woord: DOOR!!, we zijn er en iedereen is helemaal leeg, wat een wedstrijd, heerlijk. Iedereen heeft lekker geroeid en heeft er een goed gevoel bij. Het gevoel laat ons niet in de steek, want als we aanleggen bij RIC , kijkt Iris direct op Time team live en roept: Yes, we hebben BLIK!.Het is ons gelukt om ondanks al het gemor vooraf onze titel te prolongeren. Iedereen vliegt elkaar om de hals. Wat zijn dit toch mooie momenten ( ook zeldzame).De sfeer was al goed, en wordt steeds beter. Het overwinnaars gevoel doet alles vergeten, zelfs en Snoek ( 2 Snoeken) …..Trots maken we de Botenwagen klaar voor vertrek en lopen net als vorig jaar naar Willem III om ons blik op te halen. Op de terug weg schijnt de zon, die we de hele dag nog niet hadden gezien. Na het mooie blik dat we mochten ontvangen, is deze zon voor Ons. Het was een heerlijk dagje Amsterdam , en ook hier: Op naar de volgende ( De Heineken 4 Kamp 18 en 19 Maart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top