Cottwich Almelo Regatta 2021

Cottwich Almelo Regatta 2021

Dat de Cottwich 2021 een succes zou worden werd op voorhand door niemand betwijfeld. Met minder beperkingen dan vorig jaar, de uiterst moderne tijdregistratie , het mooiste roeiwater van Nederland gecombineerd met vrij zicht van alle kanten, mooi weer en niet te vergeten een overvloed aan drank, taart, pasta  en overige spijzen vormen, gecombineerd met een strakke organisatie, sedert lange tijd een beproefde succesformule .

In het dames skiffveld (D1x) ging de overwinning naar Rosalie Torensma van Wetterwille. Bij de heren (H1x) ging evenals vorig jaar de overwinning naar Sam Tieben.

Bij de veteranen was ook veel als vanouds. In het ochtendblok domineerden Maikel en Eric het tweezonderveld(VB2-). De ploeg Veldhuis cs (VF2-) kwam er dit maal niet aan te pas en moest buigen voor de concurrentie uit Deventer.

In het middagblok was Amycus royaal vertegenwoordigd. Sebastiaan legde beslag op de tweede plaats (VA1x). Andre werd in zijn veld (HVF1x) vierde en verbeterde zijn tijd van vorig jaar. Rob legde beslag op de vijfde plaats (HVD1x). Waar vooraf op een spannende race in het HVH veld werd gerekend tussen de winnaar van vorig jaar (nu winnaar HVG1x) en Gert Jan bleek de grootste concurrentie uit eigen gelederen te komen. In zijn kenmerkende stijl legde Victor beslag op de tweede plaats waarbij hij en passant, bijna achteloos, de winnaar van de Skiffhead 1971, Hans van der Hoog , in het stof liet bijten.

Ook bij de jeugd was sprake van een een mooie strijd. Na hun debuut vorig jaar waarbij Tom Anner (J181x) wist te verslaan, was Anner gebrand op revanche. Hij ging hierbij zo voortvarend  te werk dat hij zijn inspanningen op de eerste helft van het parcours later moest bekopen. Tom startte relatief rustig en hield zijn kruit droog om vervolgens zijn slag te gaan. Met een verbetering van zijn tijd met bijna twee minuten ten opzichte van vorig jaar een prachtige prestatie. Ook Anner was aanzienlijk sneller dan vorig jaar.

Bij de jongste deelnemers ging Floris voor het eerst van start (J141x). Als of het de normaalste zaak van de wereld betrof voer hij zijn eigen race geconcentreerd en liet zich niet van de wijs brengen door de meer ervaren roeiers van Daventria en de Hunze. Floris leverde gezien zijn korte roeiloopbaan een uitstekende prestatie en lijkt vastbesloten om volgend jaar opnieuw aan de start te liggen.

Last but not least natuurlijk aandacht voor onze dames. Inmiddels twee jaar intensief begeleid door Gert Jan lagen Herma en Ingrid aan de start van het goed bezette dubbeltweeveld (DV2x). Na een goede race vonden zij zichzelf terug op de vierde plaats (DVD1x). Ook zij verbeterden hun tijd ten opzichte van vorig jaar op indrukwekkende wijze. De dames waren meer dan een minuut sneller dan vorig jaar.

Alle uitslagen vindt u hier.

2 thoughts on “Cottwich Almelo Regatta 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top