Zwolsche Vechtregatta 2022

Zwolsche Vechtregatta 2022

Met twee volgeladen botenwagens vertrok een uitgebreide Amycus equipe (8 ploegen!) naar de Zwolsche Vechtrace. Voor het eerst sedert 2019 vonden de wedstrijden als van ouds plaats onder mooie omstandigheden. In het eerste blok roeiden Maikel en Eric eenvoudig naar de overwinning in de 2-. In de skiff was Hans H. wederom de snelste in zijn leeftijdscategorie en kon Rob met tevredenheid terugkijken op zijn race. Met spanning werd uitgekeken naar de confrontatie tussen de jonge honden van Amycus (Hans H., Rob, Jeroen, Eric en last but not least, Maaike) en oudgedienden (Victor, René, Arend en, na zijn debuut meer dan 56 jaar geleden, terug van weggeweest, Hans L.). De stuurtouwtjes waren stevig in handen van Floris. Beide Amycus ploegen hadden meer oog voor elkaar dan voor de immer opdringerige Daventria ploegen waardoor de jonge honden een zekere overwinning uit handen gaven.

In het laatste blok verschenen de ambitieuze jongelingen Sebastiaan en Jelle aan de start in de dubbeltwee. Zij moesten genoegen nemen met de tweede plaats (onder voorbehoud) . In het dames veteranenveld verscheen de ploeg van Henk (coach en stuurman bestaande uit Kirsten, Willy, Maaike en Herma die de onfortuinlijk geblesseerde Liesbeth verving). De dames eindigden vandaag op de vierde plaats. Tenslotte gingen Ingrid en Maikel van start voor het nummer Mix2x. Laatstgenoemde doet zijn achternaam steeds meer eer aan door ook in dit veld met een blik naar huis af te reizen.

De uitslagen vindt u hier. Foto’s staan hier.

Ingrid sleept Maikel naar zijn tweede dagoverwinning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top