Coronavirus

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in een hoog tempo op en zullen jullie niet ontgaan zijn. Alle adviezen en maatregelen van de overheid zijn nu gericht op het vertragen en indammen van het aantal besmettingen. Deze maatregelen treffen ook de roeisport. Tot het einde van de maand zijn in Nederland alle roeiwedstrijden en toertochten afgelast.

Ook Amycus neemt haar verantwoordelijkheid in deze ontwikkelingen. We willen het risico niet lopen dat het virus zich via de vereniging verder verspreidt en dat mensen besmet raken. 
Het bestuur heeft daarom op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de KNRB besloten dat tot 31 maart de volgende maatregelen van kracht zijn:

  • De kantine is voorlopig gesloten, er is geen bardienst en er wordt geen koffie/thee geschonken/gedronken.
  • Het ergometerhok mag niet gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor de  douches. 
  • Leden die last hebben van een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts wordt dringend verzocht thuis te blijven totdat ze geheel klachtenvrij zijn. 

De volgende dingen zijn nog wel mogelijk:

  • De loods blijft open. Dit betekent dat er wel geroeid kan worden. Echter alleen in skiffs of in een dubbeltwee als echtpaar. 
  • De toiletten kunnen wel gebruikt worden (denk aan handhygiëne).
  • De kleedkamers blijven open om je om te kleden (maar niet douchen!)

We gaan er vanuit dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt bij het naleven van deze maatregelen en daarnaast voor zichzelf een afweging maakt of ie wel of niet wil gaan roeien. 

Zie verder de actuele richtlijnen van het RIVM