Jeugdwedstrijd bij ARC

Jeugdwedstrijd bij ARC

We vertrokken zaterdagochtend 21 mei om 8 uur bij Amycus en gingen in één rechte lijn naar Assen. We gingen met twee auto’s (Jochem,Jelke, Suze en Floris) en (Britt,Tamar en Nikki). En wat was het een gezellige rit. De auto met Suze, Jochem, Jelke en Floris was al meteen verkeerd gereden, dat begon goed. Aangekomen hadden we nog even tijd om ons te settelen en daarna moest Britt algauw haar skiff in voor de eerste wedstrijd.

Dit ging erg goed, ze was zo weg. Als tweede was Jelke aan de beurt, dit ging ook erg goed. Hij ging erg snel en deed het heel goed. Toen was de derde race, deze was erg spannend, namelijk Amycus vs Amycus. In de ene boot zaten onze power ladies Britt en onze nieuwe vangst Tamar! In de mannenboot zaten de heren Jochem en Jelke. Deze hebben de dames met gemak gewonnen. Toen ze net weg waren gingen de jongens al snel het riet in en daarna gingen de dames er al snel achteraan. Maar ze hebben het allemaal goed gedaan. Toen ging Floris van start, hij ging als een speer en ook hij heeft dit heel goed gedaan.

Daarna hadden we een korte pauze, waarin we met z’n allen een stukje taart hebben gegeten en we hadden de Uno meegenomen.

Na de korte pauze ging de eerste C4 van start. Dit was een mix van Amycus en ’t Diep. Dit ging iets minder goed, we hadden erg veel moeite met de samenwerking en kwamen niet goed bij het startpunt. Voor de eerste keer samen roeien ging het wel oké, maar we moesten erg aan elkaar wennen.

Daarna gingen we met de Amycus ploeg in de C4 en dit ging erg goed, zelfs Tamar voor wie dit haar eerste wedstrijd was heeft het heel goed gedaan.

Toen hadden we Suze in de skiff,  ze had er een goed gevoel over en deed het erg goed. Op de terugweg was haar tegenstander helaas omgeslagen.

Als laaste waren Nikki en Floris aan de beurt. Dit ging wel goed alleen het ging allemaal wel erg snel voor Nikki. Toch kwamen ze heel over.

Nadat alle wedstrijden geweest waren, alles was erg uitgelopen, volgde na een tijdje toch de prijsuitreiking. Tot onze verbazing wonnen we allemaal een blik met de Amycus ploeg C4 met Tamar, Britt, Jochem,Jelke en Nikki als stuur. Ook heeft Jelke in zijn skiffie een blik gewonnen!  We stapten dus allemaal erg blij de auto in voor de terugreis naar Almelo.

Ook deze wedstrijd was weer een succes!

Groetjes van Nikki, Jochem en Tamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top