De jeugd valt in de prijzen!

Op zaterdag 23 april 2022 gingen drie beginnende jeugdroeiers op pad naar Zwolle. In de auto was het al gezellig. Voor Suze was het de allereerste wedstrijd. Zij deed de aftrap van het team in een skiff op de 1 kilometer. Haar doel? Niet omslaan! En dat is goed gelukt. Ze heeft een mooie race geroeid.

Ook Jelke deed mee in de skiff. Hij roeide 500 meter. Net als een paar andere roeiers heeft hij even vast gezeten in het riet. Het was ook erg lastig met de wind op het zwarte water. Maar Jelke bleef rustig en zette een eindsprint in. Hij kwam goed terug, maar inhalen lukte net niet meer.

Britt en Jelke deden samen met de C4. Met een stuurman van Tubantia en twee andere roeiers, eindigden zij als eerste over de finish. Bij de dubbel van Britt en Suze en de dubbel van Jelke en Britt waren de andere roeiers sneller, maar het was een goede ervaring om zo samen de 500 meter te roeien.

Het lukte Nikki jammer genoeg niet om er bij te zijn door haar werk. Ze baalde enorm, maar heeft op afstand hard aangemoedigd en voor de volgende wedstrijd alvast vrij gevraagd! De wedstrijden die ze zou roeien, is ze vervangen door haar teamgenoten en door roeiers van Tubantia. Super dat de verenigingen elkaar zo kunnen helpen.

Het was een supergezellige dag met zijn allen. En we hebben genoten van de broodjes knakworst, kwarktaart en tosti´s. Het zat er op en eigenlijk wilden we na een lange dag voor de prijsuitreiking vertrekken. Toch zijn we gebleven tot het einde. Dat was maar goed ook, want de jeugd ging naar huis met drie medailles. Eén voor de C4 van Britt en Jelke en één totaal onverwacht voor de skiff-race van Suze.

Suze

En oh wat waren ze blij dat ze de prijsuitreiking meemaakten!