Ergometerwedstrijd jeugd 2022

Ergometerwedstrijd jeugd 2022

Zondag 27 februari stond de jaarlijkse ergometerwedstrijd van Amycus gepland. Het laatste weekend van de voorjaars(ski)vakantie, met als gevolg enige afwezigen bij onze jeugd. Daarnaast bleek het een prachtige zonovergoten ochtend, waardoor het merendeel van onze vereniging  liever in de boot zat dan op de ergometer.

Zoniet onze jongste jeugd. Zij waren kápot na de ergometerstrijd en vertoefden na afloop gesloopt in de kantine… Waar de oudsten het ruime sop in de skiff verkozen zaten de jongsten gezellig van hun blik of nipt verloren strijd na te genieten. Zelfs het vooruitzicht van een tochtje in de Brilduiker kreeg ze niet in de benen. Maar….

De dapperste onder hen heeft ook de 2 km meegedaan en vervolgens na een welverdiende pauze het blik veroverd (en nét weggekaapt voor Jochem, de stinkerd..; )op de 500 meter. Bravo Jelke!!  Maar ook Jochem en Suze verdienen een dikke pluim. Ze hebben toch maar weer hun PR weten te verbeteren, knap hoor!

Bij terugkomst van de oudsten werd bekend gemaakt dat Floris omgerekend weer de snelste was. Na 8.07.0 min. en gecorrigeerd 7.14.89 mocht hij de wisselbeker weer meenemen naar huis. We zijn nu al benieuwd naar de uitslag van volgend jaar, want ook Anner weet zichzelf nog steeds te verbeteren. Liefst 13 sec. sneller dan vorig jaar en ruim onder de 8 minuten gedoken! En wat staat ons te wachten als Jelke zijn race beter leert indelen???

We hebben besloten om de afwezigen ook nog een kans te geven op de ERGometer en de estafetterace te bewaren  voor een tijdstip dat iedereen aanwezig is…er wachten dus nog 4 blikken op de beste estafetteploeg. Wordt vervolgd!

Dank voor jullie sportiviteit en inzet, volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top