Van Oord Winterwedstrijden 2020

Na de afgelasting van de Twentse Winterwedstrijden ten gevolge van stormachtige omstandigheden stonden ook de Van Oord Winterwedstrijden in Delft in het teken van de wind. Op vrijdag volgde het definitieve oordeel: op zaterdag konden de eerste twee blokken doorgang vinden.

Na de succesvolle afsluiting van zijn junioren loopbaan is Merijn nu opgenomen in het illustere gezelschap van lichte senioren roeiers (LB1x). Voor de start meldden zich 21 lotgenoten. Onder hen een oude bekende: Mees van Hemus. Bij de Cottwich en de Tromp Boatraces had Merijn zich de sterkste getoond. Bij de Hel van het Noorden nam Mees royaal afstand van Merijn.  Bij de loting kreeg Merijn startnummer 213 toegewezen, en of het zo had moeten zijn, Mees nummer 214. Daarmee kreeg de wedstrijd een extra dimensie. Beiden richtten zich op elkaar hetgeen resulteerde in een uitermate spannende strijd. De bliksemstart van Merijn werd door Mees overtroffen en hij kwam dreigend opzetten. Onverstoorbaar vervolgde Merijn zijn koers en wist zijn geslonken voorsprong te consolideren en in de laatste meters nog iets uit te bouwen. Helaas net niet voldoende om de onderlinge strijd in zijn voordeel te beslechten. Beide roeiers wisten zich goed te handhaven (Mees 5e, Merijn 6e) in dit voor hen nieuwe veld. Wordt vervolgd…

De uitslagen vindt u hier. Foto’s hier en daar

Met dank aan:

Links Merijn, rechts Mees