Tromp Boat Races 2019

Tromp Boat Races 2019

Lees hieronder het verslag van Victor:

Vol enthousiasme vertrokken de Amycus ploegen reeds om 06.00u zaterdagochtend naar Hilversum.

Maar liefst 4 skiffeurs en 4 vieren van Amycus hadden zich ingeschreven.

Het is dan ook goed te begrijpen dat het de vereniging moeite kostte om de logistiek goed voor elkaar te krijgen. Zoals gewoonlijk is het enthousiasme veel groter dan de regelgeving toestaat, maar ja , is ons kleine landje daar op dit moment niet een mooi schoolvoorbeeld van?

Desalniettemin hebben wij met hulp van –  onder andere Daventria ( nieuwe gladde vier en stuurvrouw Roos ) en van twee zeer technische – nu in opleiding zijnde – stuurlieden van Amycus  en ook nog de riemen met roze manchetten van de Cinderella en de Wintertaling – een prachtig palet aan prestaties neergezet.

Gedurende een achttal uren zijn deze aspirant stuurlieden intensief gecoached door een twaalftal veteranen roeiers met al duizenden roei-uren achter de rug en wij hebben er vertrouwen in dat de “preciezen” tijdens het stuurexamen dit weten te waarderen.

In ieder geval hebben zij aangetoond in het drukke water van de Tromp zeer goed om te kunnen gaan met het materiaal en is hen door de oudste aanwezige Amycus veteraan een zeer speciaal voorlopig stuurexamen uitgereikt dat alleen geldig zal zijn onder specifieke oorlogsomstandigheden die door deze ploegen in voorkomende gevallen nader zullen worden omschreven.

Natuurlijk beseffen wij dat regels regels zijn vandaar dat we dit zo hebben opgelost. Jullie kennen allemaal het gezegde “nood breekt wet “, gelukkig dat dat bestaat.

Wij wensen eenieder het genot toe door deze stuurlieden over een wedstrijdbaan gejaagd te worden, het was ons een waar genoegen.

Toevoeging zondag:

Vanwege het grote aantal inschrijvingen vinden de races verspreid over twee dagen plaats. Vandaag was het de beurt aan de meisjes van Krijn. Smetje , op de overigens voortreffelijke organisatie van de wedstrijden, is het ontbreken van de door deze Amycus ploeg geroeide tijd. Commentaar van Krijn: ‘

Er moet een fout gemaakt zijn bij de finish. We finishten nagenoeg gelijk met twee andere boten. Ik denk dat ze ons toen gemist hebben.
Navraag heeft geen resultaat opgeleverd. Jammer, want je wil toch weten wat je in het veld hebt gepresteerd. Het roeien zelf zag er verzorgd uit. De dames hebben, denk ik, naar vermogen geroeid. Verder was het een prima dag.

De overige uitslagen vindt u hier. Foto’s volgen ongetwijfeld. Voor een sfeer impressie zie hieronder. Mocht het wisselvallige weer aanhouden kunt u hier genieten van de ‘livestream’.

One thought on “Tromp Boat Races 2019

 1. Tromp Boat Race
  Nadat de heren veteranen volledig in paniek en in de war na hun training uit de boot struikelden en op ons af renden met de vraag of wij ze alsjeblieft wilden sturen tijdens de Tromp, streken wij al snel met de hand over ons hart en beloofden mee te werken. Ze waren helemaal vergeten dat ze voor deze wedstrijd ook nog een stuurtje nodig hadden en het was nog niet gelukt om binnen het talrijke ledenbestand van onze vereniging iemand te vinden die het aandurfde om hen op deze zaterdag te sturen. Nood breekt wet en daarom namen wij ‘rekkelijken’ onze verantwoordelijkheid.

  Achteraf vernamen wij uit betrouwbare bron dat wij onszelf blootstelden aan een nogal hachelijke onderneming en wij besloten onze veiligheidshelmen alvast klaar te leggen. Deze bleken niet nodig, want gelukkig hadden wij een veiligheidscoördinator aan boord, dus dat kwam goed uit. Voor de zekerheid stopten we ook nog enkele sleuteltjes in onze zak, je weet immers maar nooit of de heren de boel wel goed opriggeren.

  Helaas leverde het prachtige palet aan prestaties de heren geen echt blik op, maar de oplettende lezer zal hebben gezien dat de heren toch prijs hadden. De heren veteranen van Amycus 1 en Amycus 2, die ons veel stroop om de mond hadden gesmeerd om ons mee te tronen naar Hilversum, wonnen daar tot hun grote verrassing een echt Amycus Stroopwafelblik. Gezien de snelheid waarmee deze stroopwafelblikken verdwenen vermoeden wij dat ze er diep in hun hart wel blij mee waren.

  Over een eventueel vervolg is de stuurliedenvergadering nog volop in beraad. In elk geval was het ook ons een waar genoegen om deze heren, met hun onschuldige blauwe ogen, tijdens het heetst van de strijd over de baan te jagen.

  Hartelijke groeten,
  de aspirant stuurlieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top