Internationale Vechtrace 2019

Internationale Vechtrace 2019

Met de vier+ hadden we ons op zaterdag 5 oktober ingeschreven bij de Vechtrace. Volgens Krijn moesten we tegen kinderen roeien, wat natuurlijk overdreven was maar onze tegenstandsters hadden wél onze kinderen kunnen zijn.  We besloten daarom maar te gaan voor een goede tijd. En niet te vergeten om te genieten van de omgeving. Die was echt prachtig: de meanderende Vecht inclusief een paar haakse bochten en prachtige Hollandse (en een beetje Duitse) luchten.  

De weersomstandigheden voor een goede tijd waren perfect: rond 15 graden, lichte bewolking, wind mee en daarnaast ook nog stroomafwaarts. De C4 en onze skiffeur Merijn hadden ondertussen ook al mooie tijden neergezet. We roeiden onze koers exact op onze trainingssnelheid met lange halen en een verbeterde inpik en wat zaten we goed bij elkaar! Zelfs een snoek (nee, niet die vis) kon ons niet echt uit ons tempo halen: twee halve slagen en weer dóór. We lieten niet teveel ruimte vallen tussen onze tegenstandsters, maar helaas liep een herentwee ons wel op. Op het moment dat we bij de haakse bocht waren wilden ze inhalen. Uitwijken was lastig voor Krijn. De oplopende boot zag er dreigend uit voor ons als roeisters…  Bij deze haakse bocht kwamen we daardoor net iets uit onze koers en konden we ternauwernood uit het riet blijven. Ook hiervoor gold: een paar slagen om te herstellen en daarna weer dóór.  

De laatste kilometer is natuurlijk altijd zwaar, maar gelukkig konden we goed ons tempo vasthouden en haalden we een scherpe tijd van 21,43 minuten. Toen moesten we natuurlijk nog wel wachten op  de prijsuitreiking om het blik voor Amycus op te halen! Die was dan wel weer voor Merijn..  (goed gedaan Merijn!), maar ook wij konden zeer tevreden zijn over onze prestatie en konden alsnog zeer goed meekomen in het klassement.

Krijn, Ans, Gaby, Ingrid en Herma

Lees hier het verslag zoals dat vandaag verscheen in het regionale dagblad de Stentor. Voor meer foto’s en de uitslagen zie de site van de Vechtrace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top