ARB 2019

De ARB stond voorgaande jaren in het teken van erg vroeg opstaan. Deze keer hadden we wat meer geluk en konden we wat langer uitslapen. ‘Half 8 op Amycus’ ,zei Arend tegen mij een paar dagen van tevoren. Ondanks dat we wat langer konden doorslapen dan gebruikelijk is bij de ARB waren wij allebei in al ons enthousiasme een half uur te vroeg op Amycus. Arend had tegen mij gezegd dat ik niet moest vergeten om de rigger en een paar schraagjes mee te nemen. Dat was de reden dat ik wat eerder dan gebruikelijk van huis ben vertrokken. Arend had blijkbaar dezelfde gedachte en besloot daarom om ook eerder te komen. (Volgens mij heeft hij die nacht op Amycus geslapen maar dat wilde hij niet toegeven.) Nadat we de laatste benodigdheden hadden ingepakt en alles hadden gecontroleerd besloten wij om alvast die kant uit te gaan.

 Aangekomen bij de Bosbaan kwam Arend erachter dat hij was vergeten zijn mobiel op te laden. Hij slaagde erin om bepaalde mensen om te kopen bij de finishtoren zodat hij toch nog even zijn mobiel op kon laden. Al afkickend van zijn mobiel zaten Arend en ik te wachten onder het genot van koffie, water en goede muziek te kijken naar de voorbijkomende ploegen die bezig waren met hun wedstrijd. Na enige tijd begon Arend een beetje onrustig te worden en liep hij naar een in de buurt staande tv om daar naar de tijden te kijken die tot nu toe zijn geroeid. Helaas liet deze tv geen enkele tijd zien en probeerde Arend wanhopig de tijden op te zoeken. Helaas Arend de tv was geen touchscreen zoals een mobiel en misschien moet je in vervolg de afstandsbediening gebruiken die ernaast lag.

Later vertelde Arend dat de kans aanwezig was dat zijn dochter langs zou komen om naar mijn wedstrijd te komen kijken.  Hij vertelde erbij dat de vorige keer dat zijn dochter mee ging om naar een wedstrijd te kijken van Sanne, zij won. Met extra moed ging ik oproeien richting de start. Gedurende wedstrijd kwam ik erachter dat het alleen Arend was die langs de kant meefietste. Misschien had ik met die extra steun toch nog in kunnen lopen op een tegenstander die eerste werd in mijn heat, maar ondanks dat liep de wedstrijd fantastisch. In die wedstrijd heb ik een nieuw record neer kunnen zetten op de Bosbaan. Met een tijd van 7:44 was ik 15 seconden sneller dan vorig jaar. Om dat te vieren besloten Arend en ik om een na die tijd een hamburger te eten en de wedstrijd verder te evalueren. 13 van de 30 ben ik geworden.

Nadat we uitgegeten waren besloten we om maar weer eens huiswaarts te keren. Na een lange vermoeiende reis kwamen wij weer aan op Amycus. Nadat we alles hadden gelost konden wij weer teruggaan naar huis terugkijkend op een geslaagde dag.    

NB: Verslag geschreven door Merijn. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het verslag. Privacy gevoelige informatie is ongecensureerd geplaatst. De redactie beraadt zich op nadere (juridische) stappen.