Hollandia Roeiwedstrijden (Aegon NK Klein 2019)

Hollandia Roeiwedstrijden (Aegon NK Klein 2019)

Dit weekend vindt op de Bosbaan  het Aegon NK Klein 2019 plaats. Op vrijdagavond werden timetrials over 1900 meter gevaren waarbij Merijn aan de start verscheen in het grootste deelnemersveld: J181x (57 inschrijvingen). De 24 snelste skiffeurs plaatsten zich voor de kwartfinales op zaterdag. Vooraf was al duidelijk dit voor Merijn een bijna onmogelijke taak zou zijn. Vorig jaar eindigde Merijn in dit veld in de achterhoede met een tijd van 7:37. Een jaar later, vele trainingsuren verder en voorzien van een nieuwe skiff (Johanneke), finishte hij in een tijd van 7:35. Voor een buitenstaander wellicht een teleurstellend resultaat. Maar waar vorig jaar de wedstrijd met een lichte meewind werd gevaren hadden de junioren nu met forse tegenwind te kampen. Het leverde hem een plaats in de middenmoot op (36 vd 57). De afstand tot de top is groot maar aanzienlijk kleiner dan vorig jaar. Ten opzichte van zijn naaste concurrenten wist hij zich uitstekend te handhaven.  Na afloop van de wedstrijd werden de boten steekproefsgewijs gecontroleerd om vast te stellen of zij aan de minimale gewichtseis van 14 kg voldoen. Dit bleek voor Johanneke helaas niet het geval. De teller bleef steken op 13,9 kg. De KNRB kamprechters waren terecht onverbiddelijk. Volgens de reglementen wordt  in dat geval de betreffende roeier  in de uitslag als laatste geplaatst. Dit lot trof Merijn dus. Nu had het geen gevolgen voor het verder verloop van het toernooi omdat hij zich sowieso niet geplaatst had voor de kwartfinales. Met het nodige optimisme en vrolijke muziek werd de terugreis aanvaard. Over 14 dagen volgen de wedstrijden van de ZRB in Tilburg.

De uitslagen vindt u hier. Foto’s van Merijn Soeters daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top