Paul Veenemans Prijs 2018

Paul Veenemans Prijs 2018

Paul Veenemans was een atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Op 6 februari 1973 overleed hij onverwacht aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd die roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen combineerde. Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP.

Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround atleet en atlete winnen de prijs. Jaarlijks wordt de Paul Veenemans Prijs door een andere vereniging georganiseerd. De wedstrijd werd in 1975 voor het eerst door Nereus georganiseerd.  Op 10 en 11 november 2018 organiseert RV Hemus de Paul Veenemans Prijs. (bron KNRB).

Lees ook de aanbeveling van bondscoach Mark Emke.

Gert Jan nam dit jaar voor het eerst deel aan deze prestigieuze wedstrijd in de categorie veteranen H (tenminste 70 jaar) en wist deze op overtuigende wijze met winst op alle onderdelen af te sluiten. Naast het verplichte roeien koos hij voor de verwante sporten wielrennen en schaatsen. De overwinning krijgt nog meer glans in de wetenschap dat hij ook sneller was dan de deelnemers uit het veteranen G veld (tenminste 65 jaar) of zoals hij het zelf treffend formuleerde na afloop van de wedstrijd “Winnaar van Vet . H is als enige ver H geen prestatie . De twee van klasse vet. G kregen er ook van langs!”.  De uitslagen vindt u hier. De schaatser op onderstaande foto zou op grond van de kleding Gert Jan kunnen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top