Twentsche Winterwedstrijden 2018

Dit weekend vond in Hengelo de aftrap plaats van het nieuwe roeiseizoen tijdens de  Twentsche Winterwedstrijden . Met een record aantal deelnemers (109 ploegen) werd er onder prettige, winterse, omstandigheden gestreden in een groot aantal velden. De organisatie was in vertrouwde Tubantia handen. Amycus was royaal vertegenwoordigd . In het eerste blok verscheen  de Amycus C4+ aan de start met aan boord André, Vincent, Hendrik en Patrick. Aan het roer zat Eric. De ploeg eindigde op de 3e plaats. In het 2e blok verschenen de dames van Krijn op het water. Zij hadden in hun veld (D4+) te maken met een groot aantal tegenstanders (14).  De dames eindigden op de 12e plaats in dit veld. Gecorrigeerd voor leeftijd resulteerde dit in een keurige 6e plaats in het dames veld.  In het H4- veld startten een Amycus (veteranen) ploeg en een combinatie Amycus/Daventria. De Amycus ploeg ging er met de winst van door. Beide vieren startten vervolgens gezamenlijk in de acht waarbij de Daventriaan subtiel werd vervangen door eigen kweek. Dit legde de ploeg geen windeieren. Aangevuld met stuurvrouw Linda van de Waal en twee niet werkende CoxBoxen werd beslag gelegd op de 2e plaats (gecorrigeerd voor leeftijd 1ste). Sterk was tenslotte het optreden van de Twentse jeugdcombi in het J184x veld. Onbedreigd legden zij, met Merijn op slag , beslag op de eerste plaats.

Zie ook vandaag in dagblad Tubantia.