De Regge verkend

De Regge verkend

Afgelopen zondag hebben de Tjif Tjaf en zijn oudere zus het Witte Wief een verkenningstocht over de Regge gemaakt.
Miel, Victor, Eric, Wanda, Vincent, Bart, André, Pien en René hadden de primeur om deze ontdekkingsreis mee te maken. Vanaf Ypelo zijn wij de Regge afgezakt met een warme bries in de rug waarbij met de parasols we ook de wind in de zeilen hadden.
We schoven de boten te water in de bovenloop en zagen de ontwikkeling van de nieuwe natuur . Bij Rijssen verrees de Pelmolen in volle glorie. Voorbij Rijssen zagen we de ontluikende fauna  met waterjuffers, libellen, futen, reigers, waterhoentjes, ganzen, kortom onze vlootnamen ontmoeten we in het echt. Daarnaast valken ,een buizerd en zelfs een schichtige ijsvogel toonde zijn kleurenpracht vlak voor Nijverdal.
De overtoom bij Zuna werd met waterschoenen gemakkelijk genomen.
De lunch was bij de Wilgenwaard en het keerpunt bij de stuw voorbij Hellendoorn.
We hebben hiermee de helft van de Regge bevaren.
Het vaargebied voor Amycus is een stuk groter dan het ons bekende kanaal.
Wordt vervolgd.
René

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top