Martine Veldhuis verovert zilver op WK

Zojuist heeft Martine Veldhuis een zilveren medaille veroverd op de WK in het Tsjechische Racice. Bij de start van het toernooi werd Martine nog geplaagd door een virus infectie maar in de loop van de week heeft zij zich daar goed van hersteld. Na de gewonnen herkansing en een tweede plaats in de halve finale lukte het vandaag om in een spannende race het zilver te veroveren. Winnaar werd de Roemeense Ionela Cozmiuc. De Nieuw-Zeelandse Jackie Kiddle legde beslag op de derde plaats. Inmiddels heeft Martine een indrukwekkende staat van dienst. Zoals bekend werd de basis van het succes bij Amycus gelegd. Ebbo en Henk S. hebben hier een belangrijke bijdrage aangeleverd. Na haar eindexamen verkaste Martine samen met haar zus Marike naar het Amsterdamse Nereus. Al snel waren beiden ook hier zeer succesvol.