Oude IJssel Race 2019

Oude IJssel Race 2019

Het schavot met de winnaars Eric & Hans

Al vijf jaar organiseert watersportvereniging de Ank in Doetinchem de Oude IJsselrace. Een tijdwedstrijd voor kleine nummers over 11,6 km op de Oude IJssel: “Het mooiste roeiwater van Nederland”.
Mede dankzij de gemoedelijke Achterhoekse organisatie neemt de deelname toe en zelfs “good old” Frans Gobel laat hier zich hier nu graag zien.
Ons Amycus had een sterk veld uitgezonden: Rob,Hans,Eric,René en Gert Jan.
Zij hebben genoten van het prachtige weer, geen vuiltje aan de lucht, zacht zijwindje en superfraai landschap met zelfs kastelen op de oever.
Onze roeiers werden geïnterviewd met hoe vond je de wedstrijd ? Rob: “super”,  Eric: “leuk maar lastig in de skiff” , René en GJ: “goed geroeid geen ruzie gemaakt” en Hans: “Eerst de uitslag horen”
Deze uitslag was goed voor allen. Hans kan weer lachen.
In het veteranen skiffveld (5 categorieën) wonnen  nl twee Amycusroeiers hun categorie : Eric en Hans.
Alle Amycus deelnemers zijn de laatste jaren goed vooruit gegaan. “We stijgen in de uitslagen”. Zo loopt  ook Rob langzaam in op Robert, zijn angstgegner en vriend van Daventria. Ook de broertjes Maarleveld hadden veel beter geroeid en vooral gestuurd.
Met zo’n wedstrijd is “raceroeien” een recreatief hoogstaand genoegen. Volgend jaar een nog grotere deelname van Amycus?

De uitslagen vindt u hier en foto’s daar.

Verslag Gert Jan

One thought on “Oude IJssel Race 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top