Novembervieren 2022

Novembervieren 2022

De weersverwachting was dramatisch : harde wind en veel regen. Echt de omstandigheden die bij een wedstijd in dit jaargetijde passen. Het kon eigenlijk alleen maar meevallen. Uitgerekend dit weekend testte Rijkswaterstaat een nieuwe variant op de in verval geraakte IJssellinie door een complete blokkade op te werpen op de A1. Het zal u niet verbazen dat Amycalen zich hierdoor niet lieten weerhouden. Vier ploegen meldden zich aan de start.

In het eerste blok startte de veel belovende DM4* met aan boord Liesbeth, Kirsten, Maaike , Gaby en stuurman Dick. De begeleiding was in de vertrouwde handen van Henk S. Voor Maaike kent de Amstel inmiddels weinig geheimen, Gaby heeft eveneens een schat aan ervaring, Liesbeth en Kirsten zijn relatieve nieuwkomers. De tegenstand was enorm. Bijna vijftig ploegen lagen ongeduldig aan de start. Het verloop van de wedstrijd onttrekt zich aan mijn waarneming maar dat het spannend was staat buiten kijf. Na afloop overheerste tevredenheid.

In het tweede blok waren de heren aan de beurt. De wind viel alleszins mee. De regen en temperatuur niet. De gebruikelijke chaos werd versterkt door externe factoren: een tweetal rondvaartboten op het parcours leidde tot langdurig uitstel van de start. Met startnummer 184 overschreed de combinatie Hertog (Wicher 14) /Amycus (Floris 15) / Daventria (Luuk 16), Zwolsche (Wessel 15) RIC (Julia) de startlijn. De ploeg werd 14 dagen geleden naar aanleiding van de Tromp Boatrace geformeerd en heeft slechts één dag gezamenlijk getraind in Zwolle. Wat een genot om naar te kijken. Stuurvrouw Julia was in het eerste blok reeds gestart als roeister in het M164* veld en stuurde de combi strak naar de finish. Voor de Berlagebrug werd de doorgang enigszins versperd door de voor hen gestarte Willem III combinatie. Het inspireerde de heren tot een indrukwekkende eindsprint. Het leverde uiteindelijk een negende plaats op in de eindklassering (vd 17) met een prima tijd.

Bij de heren veteranen vond wederom een clash plaats tussen de jonge Amycus ploeg (Maikel, Sebastiaan, Jeroen, Ramon en stuurvrouw Maaike) en de iets minder jonge Amycus/Daventria combinatie (Hans, Rob, René , Robert D. en stuurvrouw Eliza). Na het optrekken van de rookwolken bleek de ploeg met uitsluitend Amycus leden aan het langste eind te trekken. De objectieve toeschouwer zal dit niet verbazen. Na afloop was het nog lang gezellig op Poseidon.

De uitslagen vindt u hier en foto’s hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top