Cottwich 2020 gaat door!

Zoals het er nu naar uit ziet kan de 25e Cottwich Regatta Almelo met enkele aanpassingen, worden verroeid. Mocht er een toename van het corona virus infecties in Nederland optreden waarbij het niet verantwoord is de wedstrijd te houden zal deze worden afgelast.

Het wordt een wedstrijd zonder publiek en met een gelimiteerd aantal deelnemers. Er wordt alleen geroeid in skiff, dubbel twee en twee zonder stuurman. Het totaal aantal inschrijvingen wordt beperkt tot 150 boten. Voor een betere verdeling is het 2- veld heren verplaatst naar de 1e heat.

Van de deelnemers wordt een eenmalige Corona bijdrage gevraagd van €5,-. Deze is bedoeld als vergoeding van de extra maatregelen en zal  niet worden teruggestort bij eventuele afgelasting. De verwachting is dat de douches gesloten blijven en er slechts beperkte ruimte is voor het omkleden. Het advies is thuis de roeikleding aan te doen. Aan allerlei bepalingen wordt nog gewerkt, kijk voor de meest actuele stand van zaken regelmatig op deze website.

De KNRB inschrijvingssite opent 15-8-20, de sluiting van inschrijving is op 13-9-2020, 19.00h. Vanaf 15-8-20 volgen we de inschrijfsite van de KNRB dagelijks. Mochten er meer dan 150 boten worden ingeschreven dan vermelden we dit op onze site en wordt per datum van overschrijding de inschrijving gesloten.

Wij hopen vele bekende gezichten weer te zien op de 25e editie. Voor de wedstrijd gelden de regels die het NOC-NSF heeft gesteld met betrekking tot het sporten ten tijde van corona en volgen we de criteria die de KNRB vermeldt op haar website.

Met sportieve groet,

Cottwich Commissie 2020