Lichtjestocht Amsterdam

Op zaterdag 4 januari verzamelden we ons met zo’n 24 Amycusleden bij restaurant Weesper in Amsterdam. Het uiteindelijke doel was het roeien van het Amsterdam light Festival, maar eerst werd er een goede bodem gelegd. Het eten smaakte heerlijk en het gezelschap was aangenaam. 
Na het eten liepen we naar de overkant van de straat waar we na het omkleden en een korte instructie de boten in gingen. Daarna kon de tocht beginnen. Een aantal was al bekend met het A’dam light festival, voor sommigen, zoals ons, was het de primeur. We hebben zo’n 5 kilometer geroeid en door de drukte en mooie kunstwerken onderweg ging dit in een wisselend tempo. Het roeien door Amsterdam in het donker is sowieso al een indrukwekkende belevenis, maar de oplichtende kunstwerken maakten het extra speciaal. Bij ieder kunstwerk kregen we de achterliggende informatie te horen. Het thema van het Amsterdam  Light Festival dit jaar was Disrupt: ontregeling in de natuur en het straatbeeld.  
We hebben enorm genoten van de hele avond en vinden het voor herhaling vatbaar. Wij zijn volgend jaar weer van de partij. Hendrik, bedankt voor al jouw regelwerk! 
Groeten, 
Willy en Marijcke