14e Army Regatta Breda

14e Army Regatta Breda

Zaterdag voorafgaande aan de Cottwich Almelo Regatta verschenen de Amycus veteranen dames aan de start van de Army Regatta op de Mark bij Breda. Zoals de naam reeds doet vermoeden is de organisatie in handen van de cadetten van de KMA (Dudok van Heel). Voor Krijn vertrouwd terrein. Hieronder het verslag van Ans:

Zaterdag 15 september: de Army Regatta in Breda

Dankzij de goede voorbereiding  van Krijn konden we in de 2e heat starten. Zaterdagochtend om 9.30 uur vertrokken Herma, Ank, ik en Krijn als “stuur” vanaf Amycus. Onderweg werden we net voor Breda “opgelopen” door een rood-witte Mini met daarin Jeske en haar/onze trouwe supporter Flip , die  ook wel veel belangstelling voor de KMA zelf had. We konden een boot van Dudok gebruiken. Dit bleek een mooie,  vrij nieuwe , gestuurde Empacher dubbel  4 te zijn, maar tot Krijn’s en ook onze verrassing/schrik bleek het een dubbel 4 met “stuur voorin” te zijn. Het was wel even wennen dat Krijn ons niet heel gericht instructies kon geven , daar hij wel kon voelen hoe de boot liep , maar ons niet kon zien. Tijdens het oproeien op de rivier de Mark raakten we aardig aan het geheel gewend. Rond 14.15 uur begon de wedstrijd. De eerste 3 km gingen hartstikke fijn en bijna vanzelf mede dankzij onze fijne, licht aanvoelende boot, maar ook onze prima slag Herma. Bij de laatste 1,5 km ging het iets minder soepel en misten we de meer gerichte aanwijzingen van Krijn om ons weer in het “gareel” te krijgen. Hij kon ons immers niet zien. Uiteindelijk hebben we de 4,5 km in 20 min en 21 sec afgelegd. Van de 4 deelnemende boten in onze categorie zijn we nr 3 geworden, 1 sec sneller dan een jong bemande dubbel 4.

Krijn gaf ons een uitgebreide  rondleiding met ook historische toelichting  in het kasteel van Breda, waar de KMA is gevestigd. Daarna  gingen we toch met enige positieve verwachting naar de prijsuitreiking in de grote aula van de KMA. Dit jaar bleek echter voor het eerst de leeftijdscorrectie niet meer toegepast te worden  !!!  Op papier werden nog wel de resultaten met leeftijdscorrectie uitgereikt, waarbij we dan ruim 1e zouden zijn in onze categorie en op plaats 18 staan  van alle 59  deelnemende boten.

Krijn genoot extra van deze Army Regatta op dit voor hem bekende terrein met ook ontmoetingen met oude bekenden. Opgemerkt moet worden dat een aantal dames van onze boot erg onder de indruk leken te zijn  van de gespierde , grote mannelijke KMA leden van Dudok , dan wel enkele deelnemers van Triton, de vroegere roeiclub van Jeske. Daarbij leek Flip te genieten van de dames van de KMA/Dudok.

Na een heerlijke barbecue vertrokken we weer en kwamen  na bijna 2 uur rijden aan bij Amycus. We waren redelijk op tijd terug. Jeske en Herma moesten  op 16 september weer in boot voor  de Cottwichregatta in de dubbel 2

Al met al een  fijne dag met extra genieten van het varen in zo’n mooie, snelle Empacher dubbel 4 , ook al was het met de stuur voorin, het prima weer , en de rondleiding van Krijn op kasteel Breda.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top