Open dag zaterdag 21 april

Open dag zaterdag 21 april

Twentse Roeivereniging Amycus opent zaterdag 21 april het roeiseizoen. Iedereen is welkom om kennis te maken met de roeisport. Kom naar de open dag, maak kennis met de sport en roei gratis mee! Locatie: Badweg 22 (Twentekanaal, bij de Wierdensebrug) – Almelo.

Er is deze dag van alles te doen en te beleven op het water. Ben je geen lid en wil je graag kennismaken met roeien? Kom dan naar de opening. Leden van de roeiclub vertellen je graag meer over hun sport en laten je onder begeleiding roeien, zowel op het land als in het water.

Speciale aandacht voor de jeugd
Voorzitter Peter van Kesteren: “Wij willen graag meer jongeren interesseren voor roeien. Twee jaar geleden zijn wij daarmee begonnen en we merken dat roeien steeds populairder wordt. Onze jeugd doet mee aan interregionale wedstrijden en ze presteren ontzettend goed. Het is motiverend om te zien hoe enthousiast de jongeren zijn. Maar het vergt wel goede begeleiding van onze club. Ook daar gaan we de komende tijd nog meer op inzetten.”

Roeien is voor iedereen
Roeien is een gezonde sport en voor alle leeftijden. Sportblessures komen hier nauwelijks voor. Als je goed getraind bent, komen alle spieren aan bod en werk je aan een goede conditie. Vandaar dat de sport voor bijna iedereen geschikt is: van 12 tot 80 jaar! Zowel voor mannen als vrouwen. Hoe heerlijk is het om na een dag van inspanning te ontspannen op het water en te genieten van de natuur, terwijl jij de roeisport uitoefent.

Niet zomaar in de boot
Een goede training is belangrijk. Daarom kun je niet zomaar in de boot stappen. Leden krijgen eerst een opleiding voordat ze zelfstandig roeien. Dit is voor de veiligheid, maar ook om blessures te voorkomen.

Twentekanaal geliefd onder roeiers
Het Twentekanaal is geliefd onder de roeiers. Het strakke gladde water daagt menig roeier uit om te presteren. Maar ook om rustig aan te doen en te relaxen.

TRV Amycus bestaat ruim 30 jaar en telt rond de 130 enthousiaste leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top