Heineken Vierkamp 2018

Onder lenteachtige omstandigheden werd in het weekend van 10 en 11 maart de Heineken Roeivierkamp gehouden. Na hun debuut in het vorige seizoen meldden de veteranen van Amycus zich wederom aan de start. Na afloop van de vorige editie werden onmiddellijk plannen gemaakt voor de volgende aflevering. Prominent was het voornemen vroeger te starten met de voorbereidingen. Zo zou er vanaf 1 november minimaal 1 maal per week in de acht worden gevaren. Als hulpmiddel werd gebruik gemaakt van een digitale agenda. Het resultaat was verbluffend. Slechts  keer (donderdag voor de wedstrijd) stapten de 8 uitverkorenen gezamenlijk in de boot om door stuurman Merijn te worden afgebeuld. Gezien het resultaat een verstandige keuze. De ploeg verbeterde zich ten opzichte van vorig jaar en eindigde op de 4e plaats in hun leeftijdscategorie (VE) achter Friezen, Amerikanen en Fransen.  Dit resultaat was uitsluitend mogelijk dankzij de straffe hand en heldere stem van  stuurvrouw Linda (De Waal). In het totale veteranenveld (leeftijd >27) eindigden de Amycalen op plaats 38 (vd 80).  De individualiseringstrend heeft inmiddels ook het roeicollectief bereikt. Zo zijn diverse roeiers van Amycus uitgerust met de laatste technische snufjes waardoor zij in staat zijn om op ieder moment te bepalen of, en zo ja  hoe, zij respectievelijk in- dan wel uitpikken. Een grote stap voorwaarts voor de aanhangers van het asynchroon roeien.

De jeugd toonde zich behoudender in stijl en uitvoering. Met Merijn op slag snelde de Twente combinatie over de Amstel. In een sterk veld met o.a. Britten en Spanjaarden  legden de jongens beslag op de 6e plaats (vd 8).

Een week later is de winter terug en gaat jong en oud gebukt onder een vaarverbod.  De voor dit weekend geplande Head of the River is door de organisatie om begrijpelijke reden afgelast vanwege de lage temperatuur in combinatie met de harde oostenwind. Foto’s en uitslagen kunt u vinden via deze link.