Martine Veldhuis plaatst zich voor finale op WK

In een solide race wist Martine Veldhuis zich vandaag te plaatsen voor de finale van de lichte dames skiff bij de Wereldkampioenschappen in Oostenrijk. Zo’n tien jaar geleden bracht Ebbo haar en haar zus Marike de eerste roeibeginselen bij. Dit leidde uiteindelijk tot het Nederlands Kampioenschap in de dubbeltwee meisjes 16. Na dat Henk S. het stokje had overgenomen wisten de meisjes Veldhuis in hun laatste jaar bij Amycus het Developementklassement te winnen. Een uitzonderlijke prestatie in een klassement dat wordt gedomineerd door studentenverenigingen. Na de overstap naar Nereus volgden (inter)nationale successen op oa de Wereldkampioenschappen onder 23 in de lichte dames dubbelvier (zilver in 2017 en 2018). Na winst in de B finale in de lichte dames skiff vorig jaar volgt morgen de strijd om de prijzen. U kunt de wedstrijden live volgen op Worldrowing.com. De race van Martine start om 13:38 uur.