Zwolsche Vecht Regatta 2018

Na jaren van afwezigheid meldde de Amycus Veteranen acht zich in Zwolle voor de Zwolsche Vecht Regatta (voorheen de Zwarte Water Regatta). Het parcours was veranderd  voor het overige was alles als vanouds. In het eerst blok startten Rob en Gert Jan in het skiffveld. Dit bleek een uitstekende voorbereiding op het aanriggeren van de acht zodat de overige ploegleden vanuit de auto direct aan boord konden stappen.  Na afloop van het skiffen overheersten gemengde gevoelens bij beide heren. Met name het onderdeel navigeren laat bij de nestor van het wedstrijdroeien enigszins te wensen over. Boze tongen beweren dat hij zich inmiddels aan het voorbereiden is op een nieuwe carrière waarbij hij zich per fiets langs de waterkant kan verplaatsen. Lijdend voorwerp zal in dat geval de veteranen acht worden die, met beide heren aan boord, in het derde blok aan de start verscheen.  Overigens niet nadat een zeer behulpzame woonbootbewoner gewapend met steeksleutel 10  te water ging om de laatste moertjes van de riggers vast te zetten.  Merijn, voorzien van een geleende geluidsinstallatie ,liet zien dat hij het sturen niet verleerd is. Nadat hij vorige week acte de présence in Tilburg (ZRB wedstrijden) had gegeven, in het J181x veld, zat hij nu aan het roer. De opdracht was duidelijk. De als derde gestarte acht van de Friezen mocht onder geen voorwaarde de Amycus acht passeren (Van der Steen komt er niet langs). In een tactisch sterk gevaren race wisten de Amycalen deze opdracht succesvol te volbrengen.  Geheel in Amycus traditie werden na afloop onmiddellijk snode plannen gesmeed. Naast uitbreiding van de technische staf wordt er ook een teammanager benoemd. Solliciteren op deze functie is niet mogelijk . Naar goed gebruik vindt benoeming plaats op basis van anciënniteit. Als primus inter pares ziet u de beoogde teammanager in hemdsmouwen op bijgaande foto de ploeg nauwlettend in de gaten houden. Ter illustratie van zijn organisatorische talenten mag niet verzwegen worden dat in de voorbereiding op de de Zwolsche Vecht Regatta filmopnamen zijn gemaakt vanuit een door hem uit Eindhoven ingevlogen drone.  Inmiddels zijn ook de verwachtingen voor het volgende seizoen ook tot grote hoogte gestegen. De uitslagen vindt u hier. De foto’s hieronder en, voor betere kwaliteit, via deze link .